Машината за голове Лионел Меси знае как да бележи. Така

...
Машината за голове Лионел Меси знае как да бележи. Така
Коментари Харесай

Какви ще ги замеси Лионел Меси до края на сезона?

Машината за голове Лионел Меси знае по какъв начин да бележи. Така или другояче към този момент всички ласкателства и похвали по адрес на звездата на Барселона са изказани, по тази причина е редно да се обърнем към статистиката, която приказва сама за себе си. В дуела от петия кръг на Ла Лига във вторник аржентинецът още веднъж осъществя хеттрик, който е втори за него от началото на сезона. След соловото осъществяване на аржентинеца, разумно Барселона завоюва пета поредна победа в шампионата и върви решително напред в шампионата.

5 от 5 за Барса, Меси свети при погром над Ейбар

След едвам пет изиграни мача в Примера дивисион Лео може да се похвали с цели 9 попадения на сметката си. Спокойно можем да кажем, че това е най-хубавият старт на аржентинеца в кариерата му, откакто усъвършенства върха си от сезон 2011/12, когато вкара 8 в първите пет дуела. Меси приключи тази акция с общо 50 гола в Ла Лига.

29-годишният нападател, който към този момент има зад тила си 300 гола на „ Камп Ноу” с каталунската фланелка, нощес осъществя своя 43-и хеттрик в кариерата си (39 с отбора на Барселона и 4 с този на Аржентина).

Валверде: Меси е кадърен да направи от нищо нещо

Припомняме, че Лео е безспорният номер 1 в Ла Лига със своите недостижими 358 гола. Втори е Кристиано Роналдо с 285.

В събота каталунците гостуват на Хирона и всички футболни ентусиасти чакат следващ театър от аржентинеца. Какво би се случило обаче, в случай че Меси продължи в същия дух до края на сезона?

Меси, Лукаку, Дибала? Кой е най-хубавият сега?

Според Sport.es, в случай че Лео продължи своя порив към рекордната пета „ Златна обувка” по същия метод, както до в този момент, то той ще приключи сезона с цели 68 гола на сметката си.

Като допълнение към това Меси към този момент е вкарал повече голове от цели 16 отбори от Примера дивисион. Реал и Валенсия имат по 9, до момента в който единствено Реал Сосиедад има повече от аржентинеца - 11.

Реално видяно, може да се каже, че 68 гола са една съвсем недостижима цел. Може пък „ бълхата” от Росарио още веднъж да сервира изненадата и да способства за нови славни времена с марката „ Барселона” във футбола. Предстои да разберем.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР