Машината се е ударила в нещо преди да паднеХеликоптерът, който

...
Машината се е ударила в нещо преди да паднеХеликоптерът, който
Коментари Харесай

Доброволци стигнали първи до падналия хеликоптер

Машината се е блъснала в нещо преди да падне

Хеликоптерът, който, откакто излетя от стадиона в село Гърмен тази заран и тялото на починалия водач са открити към 20.00 часа в бездна, дълбока към 50 метра, описа кметът на гърменското село Горно Дряново Ибрахим Пингов, който е лидер на доброволното формирование, пред Българска телеграфна агенция. Петима доброволци от формированието са достигнали до мястото на злополуката, измежду които и Пингов.

„ Като че ли се е блъснал в дърво или тъкмо във върха на ската и е паднал надолу по дерето “, уточни кметът. Той добави, че теренът е извънредно мъчнопроходим, а доброволците са стигнали мъчно до мястото на случая. 

Доброволното формирование се е присъединило в издирването след 16:30 часа. Участвали са повече от 20 пожарникари, както и екипи на Планинската избавителна работа към БЧК, сподели кметът.

По думите му издирването от страна на доброволците е почнало в следобедните часове, тъй като тогава са получили информация за местоположението от джипиеса на хеликоптера. " Имахме подготвеност още от сутринта да стартираме издирването, само че се предполагаше, че може да е паднал към Цалапица и интензивността спадна, само че имахме подготвеност през целия ден да се включим в издирването ", добави Пингов. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg