Машината позволява покупка също на етериум и лайткойнНад 1600 криптомата

...
Машината позволява покупка също на етериум и лайткойнНад 1600 криптомата
Коментари Харесай

Пуснаха първия биткойн автомат във Варна

Машината разрешава покупка също на етериум и лайткойн

Над 1600 криптомата на General Bytes към този момент са инсталирани по света (снимка: General Bytes)

Жителите на Варна към този момент ще могат да купуват криптовалути по наличен метод. Първият биткойн автомат се намира в новооткрития мол „ Делта Планет ”, оповестиха от българската компания Блокчейн Тех, която е сложила машината.

В момента автоматът може да се употребява за покупка на три типа криптовалути – биткойн (BTC), етериум (ETH) и лайткойн (LTC), като последователно ще бъдат добавени и нови.

Сигурността и редовността на криптомата се подсигуряват от най-големия производител в света – General Bytes, който оперира от 2013 година и има конфигурирани повече от 1600 машини, подчертаха от Блокчейн Тех.

През четири стъпки минава потребителят, с цел да закупи криптовалута:
Първоначално показва каква криптовалута ще закупи. На идната стъпка се появяват два поредни екрана, на които потребителят показва до каква сума ще подава в машината и дали е политически обвързвана персона. След това се слага на стъклото QR код с обществения ключ, генериран от портфейл, конфигуриран на мобилно приложение, като е планувана и алтернатива машината да принтира подобен ключ. Накрая, потребителят поставя банкнотите в машината и приключва интервенцията.
„ Съществуващата финансова система работи с аналогови системи от предишния век. Това е и повода потребителите да заплащат високи такси и да имат други главоболия, когато става дума за банкови услуги ”, разяснява Александър Захариев, създател и шеф на Блокчейн Тех.

По отношение на капиталовия темперамент на криптовалутите, той добави, че цената ще се покачва в дълготраен проект, само че поучава хората да не влагат повече от 2-3% % от спестяванията си в този актив.

Автоматът може да се употребява сега за покупка на три типа криптовалути – биткойн, етериум и лайткойн (снимка: General Bytes)

От Блокчейн Тех прецизираха още, че при покупката на криптовалута е доста значимо потребителят да не изпраща разнообразни валути на един и същи адрес. Също толкоз значимо е вярно да съхранява ключовете си и да не ги демонстрира или дава на трети страни. При потреблението на мобилно приложение е добре да се запишат секретните думи и да се съхраняват на несъмнено място.

Потребителите би трябвало да знаят, че при покупка на биткойн машината е настроена да изисква минимална сума за закупуване от 50 лв., а за други валути минималната стойност е 10 лв..

До края на годината Блокчейн Тех възнамерява стартиране на още две нови устройства в страната, както и онлайн борса за търговия на криптовалути.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР