Масажирайте като котка – мнозина го приемат като предизвикателство и

...
Масажирайте като котка – мнозина го приемат като предизвикателство и
Коментари Харесай

Защо вашата котка тъпче с лапи: 3 причини, които ще ви изненадат сериозно

Масажирайте като котка – мнозина го одобряват като предизвикателство и като доказателство за любовта на домашния любим. Но не всичко е толкоз просто

Щастливите притежатели на котки и котенца неведнъж са забелязвали в своите домашни любимци подобен автентичен израз на любов като „ месене “, като погазване с лапички върху крайници или ръката на човек, изключително в случай че са сгушени. Животното скача по корема или гърдите, „ марширува “ с предните лапи, леко освобождавайки ноктите и интензивно мъркайки.

Въпреки обстоятелството, че подобен „ котешки масаж “ може не постоянно да е прелестен за човек, облечен в леки облекла, не би трябвало да гоните опашатия домакински любим: по този метод той показва обич и доверие към индивида. Но не става въпрос единствено за обвързаност. Когато котка тъпче човек, тя прави това…

с здравна цел.

От антични времена е известно, че котките са отлични лечители. По някакъв метод, неразбираем за обичайна медицина, те съумяват да разпознават неприятното здраве на индивида и да го „ лекуват “, като лягат на болно място, облизват кожата или „ масажират “ избрана област.

Не всеки има вяра в лечебните свойства на подобен масаж , само че има доста доказателства, че по този метод животното в действителност облекчава положението на човек или демонстрира действителен, само че към момента непроявен външно проблем.

Не малко са случаите, в които котките разпознаха сериозното заболяване на притежателя по-рано от лекарите. Например, котка на име Миси даже получи орден, тъй като безусловно принуди собственичката си да отиде на доктор.

В резултат на това дамата е диагностицирана с рак на гърдата. Малко по-късно даже беше излекувана единствено тъй като е отишла на доктор в точния момент.

Котката „ меси “ с лапички и с цел да покаже кой кого има

Като се имат поради притежателните привички на „ четириногите богове “, доста от които не считат двуногите за притежатели, а по-скоро за обслужващ личен състав, може да се одобри и едно друго значение на действието „ котката тъпче индивида с предните си лапи “.

Факт е, че на подложките на лапите има микрожлези, които отделят миризливо вещество. Човек със едва подушване не усеща тази миризма, само че котките я разпознават отлично.

Маркирайки по този метод котето недвусмислено споделя: „ Мой е този човек! “, което разрешава на опашатите красавци да не се тревожат за загубата на скъпо „ имущество “ и по-добре да усещат своята значимост.

Котката мачка с лапи от обич

Може и да не вземем поради теориите за лечебните свойства на котките. Може и да пренебрегнем желанието им да маркират територия. Но, тези които обичат да се чудят за какво котката тъпче в близост, не могат да се съмняват: във всеки случай това е знак на обвързаност и доверие. Котката в никакъв случай няма да отиде непринудено в ръцете на човек , който не харесва, провокира отменяне или я плаши.

Така че, в случай че вашият домакински любим или мустакат жител на жилището, в който сте пристигнали на посетители или по работа, се настани на гърдите ви и ви мачка с лапи, радвайте се: той несъмнено ви харесва!

Между другото, котките могат да изразят благосклонност освен към човек, само че и към място: по същия метод те потъпкват бъдещото място за спане, избирайки облекла, одеяла или всевъзможни неща, направени от естествени материали за задачата.

Така че, в случай че котката марширува в ъгъла на дивана или в кутия за обувки, която преди малко е била изпразнена, няма подозрение: това е мястото, където има намерение да спи и да населява за по-дълго време.

Инфо: woman.ru

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР