Мързелът е празник на нищо неправенето. Често натоварваме думата с

...
Мързелът е празник на нищо неправенето. Често натоварваме думата с
Коментари Харесай

Мързелуването удължава живота ни, може и да е заразно

Мързелът е празник на нищо неправенето. Често натоварваме думата с отрицателни страсти, само че от време на време е прелестно да нямаш краен период, да си вземеш отмора и да спреш за малко, с цел да се насладиш на момента.

Според медиците мързелуването ни оказва помощ да възстановим силата си и да погледнем на живота си от нова вероятност. Може би по тази причина всяка година на 10 август човечеството отбелязва Международния ден на мързела. Той се чества с доста помпозност и великолепие в Съединените щати, само че тази идея е възприета и от други страни.

Този ден е отдаден на всички мързеливи хора, които умеят да се дистанцират от ежедневния стрес и да подремват когато и да е на деня, настояват американските медии, пишат от bTV.

Все още не е ясно по какъв начин тъкмо поражда този празник. Мнозина считат, че основателите са били прекомерно мързеливи, с цел да го документират. Със сигурност обаче се знае, че той се трансформира в известен след 2000 година Първо стартира де се чества в Съединени американски щати.

Американците даже са създали изследване по тематиката. Учените са стигнали до извода, че по-умните хора са и по-мързеливи. Причината била в това, че те отделят повече време за размисли. Оказва се също по този начин, че мъжете по-трудно излизат от положението на лентяйство, до момента в който дамите постоянно са непоправими работохолички.

Френските учени пък са стигнали до извода, че мързелът е инфектиран. А съгласно едно английско изследване хората дефинират това положение като „ значимо и значимо “.

Немските психолози настояват, че мързелуването удължава живота ни, само че не споделят какъв брой тъкмо можем да лентяйстваме и с какъв брой години повече ще живеем, в случай че го вършим всеки ден. Идеята им е, че ежедневният стрес унищожава мозъка ни и води до по-бързото стареене на клетките.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР