Мързел ли е причината за боклук около боклука във Варна?

...
Мързел ли е причината за боклук около боклука във Варна?
Коментари Харесай

Мързел ли е причината за боклук около боклука във Варна?

Мързел ли е повода за " отпадък към боклука " във Варна? Този въпрос си задават някои варненци, за които не е проблем да натиснат лоста, който повдига и отваря капака на новите контейнери за боклук.

В множеството случаи някои жители даже не се пробват да отворят контейнера и да изхвърлят там отпадъците си, а хвърлят торбата с " отпадък към боклука ". Със сигурност е по-лесно да пуснеш чувала в краката си, минавайки пренос през мястото за събиране на боклуци, само че не е вярно, видя кореспондент на ДНЕС+.

Според други жители, пък, които нямат проблем с това да изхвърлят отапъците си в контейнерите за боклук, изясняват, че това всеобщо се прави заради неналичието на надзор и неналагането на санкции.

" Нека да отидат в Англия и да си хвърлят по този начин боклука, да забележим дали ще повторят ", отвърна жена на въпрос на наш кореспондент.

Експериментът е изработен в Аспарухово, където сметта на най-южният регион на Варна се събира всеки ден регулярно, като това става в тъмната част на денонощието. До 7:00 ч. сутринта сметта от регион " Аспарухово " към този момент е извозена.

Така жителите, отивайки на работа заран, ги посрещат празни контейнери.

По материала работи Геновева Михайлова
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР