Мъртвото вълнение вече е непредвидимо. Преди то се появяваше, по

...
Мъртвото вълнение вече е непредвидимо. Преди то се появяваше, по
Коментари Харесай

Спасители: Мъртвото вълнение вече е непредвидимо, връхлита неочаквано по време на целия сезон

Мъртвото неспокойствие към този момент е непредвидимо. Преди то се появяваше, по традиция, единствено при започване на август. Сега обаче, връхлита ненадейно по време на целия сезон. За това предизвестяват морски спасители преди началото на лятото, оповестява burgas24.bg. 

Стражите изясняват, че рисковото течение зависи от смяната във времето - дъждове, огромни горещини, ветрове от пустинята. Миналия сезон да вземем за пример, се появи още през юни и безусловно през седмица /имаше случаи и през няколко дни/,  напомняше за себе си. Затова всяка заран, преди да стартират работа, спасителите наложително влизат в морето, с цел да ревизират има ли подводни ями и течения, и с цел да знаят по какъв начин да подходят. 

 Спасители сигнализират: Нещо ужасно става в морето, стойте далеко, изведнъж се появи...

" Влизаме във водата  за да проверим морското дъно - има ли  течения, които го копаят и дърпат във вътрешността. Ако е западен вятърът, подвигаме червен байрак. При мъртвото неспокойствие, духа от север - североизток. Следим какъв брой бала е вълнението на морето ", изясняват стражите.

Те поучават туристите, да избират места за плажуване към постовете им и наложително да се преценяват със сигнализацията.

Критично място на Северния плаж в Бургас да вземем за пример е към Моста. Там има доста мощно течение, има скали, образуват, се дънни ями. Скачането от оборудването е неразрешено, както и влизането в морето при мъртво неспокойствие. Спасителите работят с Общинска полиция и точно общинските служители на реда имат право да глобяват нарушителите, а актовете са от 50 до 200 лв..

Бургаският плаж ще е охранителен от първи юни. На Северната линия, в началото ще бъдат открити два поста, с работно време от 8 до 18 часа. Ще има медицински пункт с кола за спешна помощ, написа Труд.

От 1 юли към този момент ще работят всички 11 поста на територията на линията.  Вишките са през 150 метра и вниманието им би трябвало да обгръща всяка част от тази зона.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР