Мъртвите тела на цивилни граждани на град Буча лежат по

...
Мъртвите тела на цивилни граждани на град Буча лежат по
Коментари Харесай

Сателитни снимки оборват руската версия – труповете в Буча лежали от седмици по улиците

Мъртвите тела на цивилни жители на град Буча лежат по улиците в продължение на седмици. Това демонстрират сателитни фотоси – в несъгласие с изказванията на Русия, че убийствата са осъществени след напускането на войските.

Сателитните фотоси, оповестени от The New York Times, демонстрират, че телата на мъртвите цивилни лежат по улиците на града още от 11 март, което значи, че хората са избити преди повече от три седмици.

Кремъл беше упрекнат в геноцид, само че Русия отхвърли нейните войски да са умъртвили цивилни и съобщи, че сцените са „поредната измама“.

Сателитните фотоси, предоставени на вестника от Maxar Technologies, демонстрират, че минимум 11 от убитите в Буча са били на улицата от 11 март.

Че умрелите не са починали скоро, се вижда и от положението на труповете, написа вестникът. Повечето тела са в някаква степен на разлагане макар студеното време в последните седмици.

Украинското разузнаване разгласява лист на съветските военнослужещи, „които са направили военни закононарушения против народа на Украйна в Буча“.

Списъкът, оповестен на уеб страницата на Министерството на защитата, включва имената, датите на раждане, номерата на паспортите и званията на към 2000 военнослужещи.

Съобщението е съпроводено с текст: „Запомнете! Всички военнопрестъпници ще бъдат изправени пред съда за закононарушения, осъществени против цивилното население на Украйна.“

Имената на чиновниците са оповестени в навечерието на налагането на нови наказания против Русия поради клането в Буча. Според английската медия NBC е допустимо Европейски Съюз да вкара лични наказания против военнослужещите, окупирали Буча.

Междувременно стана ясно, че президентът на Украйна Володимир Зеленски ще направи послание към делегатите на изключителното съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, което ще се организира през днешния ден, 5 април, по гледище на Англия.

Основна тематика на диалози ще бъдат данните за всеобщите кланета, осъществени от съветската войска в Украйна.

„ Този ​​уикенд в ужасяващи фрагменти и репортажи от Буча видяхме по какъв начин невъоръжени украински цивилни са били убити с вързани ръце зад тила. Повече от 800 тела са оставени на улицата или хвърлени в всеобщи гробове. Жени бяха изнасилвани пред очите на децата им “, сподели английският непрекъснат представител Барбара Удуърдт в особено видео.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР