Мъртва крава намериха край Черноморец. Това е третият случай за

...
Мъртва крава намериха край Черноморец. Това е третият случай за
Коментари Харесай

Мъртва крава намериха край Черноморец

Мъртва крава откриха край Черноморец. Това е третият случай за това лято. 

На 6 юни в залива на плаж „ Корал ” в Община Царево изплува мъртво животно, дни по-късно същото се случи край скалите в местността Червенка в Черноморец.

Рано тази заран в околност Таласакра екскаватор влезе на труднодостъпния каменист бряг, с цел да отстрани третия мъртвец. Не е ясно дали животните са починали при бедствието в " Нова Каховка ” в Украйна. От Областната дирекция на БАБХ прецизираха, че всички мъртви крави са без ушни марки, каквито има добитъкът отглеждан в Европейски Съюз.

„ Не мога да кажа от кое място идват. За първи път слушам тази версия за Украйна. Според мен най-логичното е да идват от някой транспортен съд в морето ", изясни Росен Деспотов, кмет на Черноморец, съобщи Нова тв.

Към този миг суматоха или напрежение измежду жителите на обитаемоте места или летовници няма.

От „ Морска администрация " акцентират, че към този миг няма данни за повреда в транспортен съд, пренасящ контейнери с живи животни или за плуващи животни в морето.

„ Предстои стерилизация на плажната линия и да се надяваме, че това ще е последното животно, което попада на нашите крайбрежия ", изясни Зорница Димитрова от отдел „ Екология ", община Созопол.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР