Мартина Вачкова сподели болката си, че в днешно време все

...
Мартина Вачкова сподели болката си, че в днешно време все
Коментари Харесай

Марта Вачкова: В днешно време липсват мъжкари

Мартина Вачкова показа болката си, че в днешно време все по-трудно може да се срещнат същински и стойностни мъже. Актрисата показа второто издание на книгата „ Пратеник на мъжки времена. Спомени за Григор Вачков “ в границите на кинофестивала „ Златна роза “.

Тя споделя за живота на огромния български артист още от детството, основавайки се както на мемоари на околните му хора, по този начин и на негови писма, дневници и неизветни до момента събития, свързани с израстването му като персона и артист. 



Автори са вдовицата на артиста Силвия Вачкова, щерка му Мартина Вачкова, и драматургът Юрий Дачев.

" Баща ми - Григор Вачков, носеше мъжкото у себе си, дух, който в този момент го няма, в днешно време липсват мъжкари ", споделя актрисата.  Книгата е отдадена на огромния български артист. На книжния пазар тя се появява още веднъж с помощта на Нейко Генчев и Владимир Житненски.



Вачкова напомня, че „ Пратеник на мъжки времена “ излиза преди 10 години във връзка 80-та годишнината на татко ѝ.

„ Слава Богу, че я направихме, тъй като всички други, които си спомнят и описват за него, към този момент не са живи “, добавя тя, надявайки се мощно този път книгата да доближи до повече хора. Мартина е сигурна, че всеки, който се потопи в словото ѝ, няма по какъв начин да остане апатичен. Тя е уверена, че посланията в нея биха били изключително скъпи за младежите. 

„ Много от тях са обезверени, а животът на татко ми е доказателство, че трудът и напъните си костват и водят до триумф, неговият образец може да ги възпламени да се борят “, показва Вачкова и добавя, че момчетата могат да научат по какъв начин да станат мъже, а девойките – какво да търсят в колегата си.

" Григор Вачков беше неповторим гений, той беше човек, който умееше да се радва на всяко хубаво нещо, без значение малко или огромно ", споделя за огромния артист основният редактор на списание „ Кино “ Людмила Дякова. Тя изрази възхитата си и към неговата щерка, която е наследила както неговия артистичен гений, по този начин и човешките му добродетели. " Днес имаме потребност от такива прочувствени, съчувствени хора ", моли Дякова.



Сред специалистите, които споделиха неувяхващите си мемоари от до момента си с Григор Вачков, бе и кинокритикът Божидар Манов. Той съпостави артиста, който по-възрастната аудитория помни като Митко Бомбата, с нешлифованите диаманти - родени от магията на природата и таман заради това скъпи. 

Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР