Мартина Навратилова смята, че Серина Уилямс трябва да е подготвена

...
Мартина Навратилова смята, че Серина Уилямс трябва да е подготвена
Коментари Харесай

Навратилова: Кариерата на Серина няма да приключи с титла


Мартина Навратилова счита, че Серина Уилямс би трябвало да е готова за това, че кариерата ѝ най-вероятно няма да приключи толквоа триумфално, колкото ѝ се желае. Настоящият сезон е последният в кариерата на американката, като упованията са тя да каже „ Сбогом “ на идния US Open.

След като бе отвън корта за една година поради травмата, която претърпя на Уимбълдън, слуховете за края на кариерата на по-младата от сестрите Уилямс се ускоряваха от ден на ден. През 2022 година тя взе участие в единствено два шампионата и записа една победа – над Нурия Паризас-Диас на старта в Торонто . Броени часове по-късно носителката на 23 трофеи от Големия шлем разгласи идното си отдръпване с обява в обществените мрежи и обширна публикация във Vogue.

Мартина Навратилова изрази мнението, че най-трудното за Уилямс ще бъде да управлява страстите си на корта в Ню Йорк.

„ В такива обстановки постоянно е доста мъчно. В началото на 1993 година споделих на медиите, че това ще бъде последният ми сезон, което бе голяма неточност, защото всеки шампионат беше прощално празненство. Знам, че уредниците го рпавеха с най-хубави планове и в действителност го правя оценка, само че от прочувствена позиция беше доста изтощително “ – сподели рекордьорката по тили от Уимбълдън в изявление за Reuters.

„ Серина го направи по своя метод, обявявайки отдръпването си по блестящ метод със публикация във Vogue, само че в това време ми се коства, че тя не приема отрицателната страна на нещата и към момента не се е примирила изцяло с обстоятелството, че е стигнала края на пътя “ – добави някогашната №1.

В случай, че Серина Уилямс победи на US Open, тя ще изравни върха на Маргарет Корт за най-вече трофеи от Големия шлем. Навратилова обаче счита, че възможностите това да се случи не са по никакъв начин огромни.

„ Емоциите са доста значими, само че те могат да ти оказват помощ единствено ненапълно. Не мога да си показва баснословен сюжет, в който Серина ще завърши кариерата си с купата от US Open. Съдейки по това, което сподели в последните си няколко мача, доста се колебая, че ще може да сътвори знамение и да завоюва шампионата. Огромният стрес, приближаващ от знанитето, че това най-вероятно е последният ѝ шампионат, също няма да ѝ помогне. Въпреки всичко обаче не би трябвало да забравяме, че приказваме за Серина Уилямс, тъй че в случай че някой е кадърен да се оправи с тези неща, това е точно тя “ – приключи четирикратната шампионка на US Open.

Уилямс ще бъде непоставена на Откритото състезание на Съединени американски щати, като откри място в главната скица с помощта на предпазения си ранкинг. Церемонията по тегленето на жребия ще се състои на следващия ден (25 август) от 19:00 ч. българско време.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР