Мартина Навратилова смята, че Ема Радукану играе най-добрия си тенис

...
Мартина Навратилова смята, че Ема Радукану играе най-добрия си тенис
Коментари Харесай

Навратилова: Радукану играе най-добрия си тенис от US Open насам


Мартина Навратилова счита, че Ема Радукану играе най-хубавия си тенис от миналогодишния US Open насам и ще има напълно действителни шансове да отбрани купата в Ню Йорк. Британката стартира доста мощно присъединяване си на WTA 1000 шампионата в Синсинати, като отстрани Серина Уилямс на старта, а нощес разгроми Виктория Азаренка с 6-0, 6-2.

Навратилова, която е четирикратна шампионка на US Open, изразни мнението, че Радукану отбелязва сериозен напредък във формата си и сигурно ще е измежду фаворитките на тазгодишното издание на шампионата.

„В момента Ема играе по този начин, както го правеше на US Open. Оттогава тя не бе демонстрирала такава форма и, в случай че би трябвало да съм откровена, не чаках да запише следващи победи в Синсинати. След първия ѝ мач смятах, че главната причина за оня резултат е неприятната форма на Серина, само че след успеха над Азаренка към този момент е ясно, че Радукану в действителност е направила огромна крачка напред. Тя е измежду тенисистките, които живеят за огромните мачове и постоянно се оправят по-добре в сходни ситуации“ – разяснява някогашната №1 пред Tennishead.

Вчерашната победа бе първа за Радукану над тенисистка от Топ 30 след US Open 2021. В първите си два мача в Синсинати тя загуби общо шест гейма и направи единствено девет непредизвикани неточности.

На осминафинала британката ще се изправи против седмата сложена Джесика Пегула, като това ще е първи конфликт посред им.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР