Мартин Йорданов от А1 България и ректорът на УНСС, проф.

...
Коментари Харесай

3D технологии преобразяват образователния процес в УНСС


Мартин Йорданов от А1 България и ректорът на УНСС, проф. Димитър Димитров, началник на плана, откриха цифровите стаи и лаборатории, построени в икономическия университет от А1
(снимка: А1 България)

Ц ялостно софтуерно решение за цифровизация на просветителния развой демонстрираха А1 България и Университетът за национално и международно стопанство (УНСС). С помощта на новаторската система преподавателите ще основават интерактивно наличие, с което студентите по-лесно и интуитивно да усвояват образователния материал. Решението включва и видеоконферентна връзка, посредством която лекциите, преподавани в УНСС, ще бъдат разполагаем в действително време и на студентите в няколко други университета по едно и също време.

Проектът за цифровизация на просветителния развой ще помогне на студентите в икономическия университет да развиват предприемачески умения и цифрова креативност, подчертаха от А1. Това ще способства за повишение на качеството на образованието по стопански дисциплини в УНСС, както и за възстановяване на качеството на научните проучвания.
още по темата
Сред високотехнологичните съставни елементи на цифровите стаи са интерактивни екрани, интерактивна преподавателска маса, интерактивна дъска с проектор, видеоконферентна система и холограмен проектор.

За дигитализацията на преподаването в УНСС към този момент са подготвени общо шест цифрови класни стаи, оборудвани и с таблети за студентите, а цифровите лаборатории са в допълнение екипирани със специфични VR очила, 3D принтери и 3D скенери. Пет от цифровите класни стаи са в главната постройка на университета в София, а една е във филиала на УНСС в Хасково. Стаите и лабораториите разрешават и присъствено, и отдалечено осъществяване на занятията.

„ Дигитализацията е пътят към повишение на знанията и уменията на бъдещите експерти на България. При образованието на студенти по стопански дисциплини това е с още по-висок приоритет, защото страната ни от ден на ден се нуждае от софтуерен и предприемачески дух за развиването на всички браншове от стопанската система и обществото ”, разяснява плана Иван Иванов, старши шеф „ Корпоративни продажби ” в А1 България.

Преподавателите и студентите в УНСС ще могат да употребяват и 3D холограми за по-интерактивно образование в цифровите стаи и лаборатории, построени от А1
(снимка: А1 България)

Дигиталната система ще помогне освен студентите да получават познания по интерактивен метод, само че и на преподавателите и ръководителите на УНСС да продължат да развиват едни от най-хубавите експерти в областта на стопанската система и търговията у нас, добави Иванов.

„ Нашият университет придобива нещо ново и доста качествено. Преди две години, когато пристигна пандемията от Ковид-19, ние бързо преминахме към цифрово образование. Сега с цифровите класни стаи ще имаме доста повече благоприятни условия за интерактивно образование ”, сподели проф. Димитър Димитров, ректор на Университета за национално и международно стопанство и началник на плана.

УНСС към този момент има качествено нова инфраструктура за образование, която е предстояща от студентите и дава отлични благоприятни условия за ново, съвременно наличие, уточни доцент доктор Росен Кирилов, зам.-ректор по цифровизация и киберсигурността в УНСС и координатор на плана.

„ В началото на септември ще създадем образования освен по отношение на цифровите класни стаи, а и за създаването на нов вид наличие. За в бъдеще нашето предпочитание е да разширяваме тази инфраструктура ”, сподели Кирилов.

Доц. доктор Росен Кирилов, зам.-ректор по цифровизация и киберсигурност на УНСС и координатор на плана, благодари на А1 за съдействието за цифровизация на просветителния развой
(снимка: А1 България)

Технологичното решение разрешава всички образователни материали, готови от преподавателите в Windows среда, да бъдат презентирани в интерактивен тип на цифровите екрани, които разполагат и със сензорен екран. Интерактивните дъски дават опция всичко, изписано от преподавателя по време на лекция, да бъде съхранявано в цифров формат, а интерактивно образователно пособие улеснява провеждането на лекции и семинари.

Дигиталните лаборатории имат за цел да подкрепят организацията на образователния развой, по повод както на работата в присъствена и отдалечена среда, по този начин и в потреблението на модерни цифрови способи за преподаване и демонстриране на усвоените познания от страна на студентите.

В огромния план А1 достави, конфигурира и конфигурира профилирано съоръжение и програмен продукт за цифровите образователни стаи и цифровите лаборатории в УНСС. Реализацията е по план „ Икономическо обучение в България 2030 ”, финансиран по Оперативна стратегия „ Наука и обучение за образован напредък 2014-2020г. ”, по процедура „ Модернизация на висшите учебни заведения ”.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР