Мартин Трифонов, на 21 години, който бе обвинен, че е

...
Мартин Трифонов, на 21 години, който бе обвинен, че е
Коментари Харесай

Мартин, който изнасили и уби малката Кристин, вече се лекува в София

Мартин Трифонов, на 21 години, който бе упрекнат, че е изнасилил и умъртвил по непосилен за жертвата метод 7-годишната Кристин Георгиева от сливенското село Сотиря, към този момент се лекува в затворническата болница в София. Той бе арестуван на 16 август при търсене, откакто бе прострелян в краката, с цел да не избяга още веднъж. Заради раните си бе опериран в сливенската регионална болница и нормализиран, болничната му стая се охраняваше от полиция, защото съдът му наложи непрекъсната мярка за неотклонение задържане под стража, откакто заседава в същата болнична стая. От там през днешния ден той бе изместен под защита в затворническата болница в София, с цел да продължи лекуването му. Това заяви за " 24 часа " шефът на болничното заведение в Сливен доктор Васислав Петров.

Когато здравословното положение на Мартин Трифонов разреши, той ще бъде върнат в следствения арест на Сливен, където към този момент са настанени двама негови съселяни, упрекнати, че са блудствали със 7-годишно момиченце. Районният съд в Сливен наложи непрекъснат арест на 15-годишния Христо Х. и 68-годишния Йордан И., които, съгласно обвиняването, посредством приложимост на мощ са направили дейности за да възбудят и удовлетворят полово предпочитание без съвкупление във връзка с 7-годишно дете. Мярката може да се апелира пред Окръжния съд в Сливен.

По подигравка на ориста мъжете от Сотиря са измежду първите жители на новия следствен арест в Сливен, който бе построен на територията на женския затвор. За задачата бе преустроено тогавашното котелно помещение в двора на пандиза. Новият арест е с потенциал 40 души, като за малолетни има отселно помещение.

В същото време напрежението в селото, подбудено от похищенията над деца, не стихва. Местните заплашиха, че няма да пуснат децата си на учебно заведение на 16 септември, понеделник, за откриването на новата образователна година. Вместо това те са подготвени на тази дата да отидат пред Народното събрание в София, с цел да изискат от депутатите да трансформират по този начин Наказателен кодекс, че да отпадне опцията при изключително тежки умишлени закононарушения срещу личността подсъдимите да получават по-леки присъди, откакто признаят напълно виновността си.

С подобен апел към сливенските депутати се обърна през днешния ден и кметът на Сливен Стефан Радев. " Надявам се това да случи, като общество да вземем такова решение и приканвам нашите народни представители на поддържат тази самодейност, сподели Стефан Радев по време на взаимна конференция с министъра на труда и обществената политика Бисер Петков, който бе на посещаване в града. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР