Мартин Стоянов от Бургас е поредният победител в грил турнира

...
Мартин Стоянов от Бургас е поредният победител в грил турнира
Коментари Харесай

Мартин Стоянов спечели кулинарната битка на LIDL и Coca-Cola в Бургас

Мартин Стоянов от Бургас е следващият победител в грил шампионата на Coca-Cola и LIDL, който се организира в огромните градове на страната.
Кулинарната борба се състоя през вчерашния ден - 20 август, до Пантеона в Морската градина, пред погледите на многочислена аудитория, която аплодираше и окуражаваше участниците. Претенденти за премията бяха още Илия Рошков (на 23 години от София), Георги Камиларов (36 години от Бургас), Виктор Георгиев (33 години от Бургас). Последните двама се оказаха освен професионални готвачи, само че и сътрудници в еднакъв ресторант.
Задачата на състезателите беше да подготвят бургер, разполагайки с идентични артикули – телешко месо, бриош (френски самун с мляко), чедър, синьо сирене, топено сирене, червен лук, царевица, домат, бекон, грил сос, зехтин, марули, майонеза, горчица, масло.
Жури в горещата конкуренция беше познатият тандем – началник Иван Манчев и началник Таньо Шишков.

След същинска гладиаторска борба в спонтанните кухни, огромната премия отиде при 36-годишния Мартин, който по специалност е брачен сътрудник, само че пристрастеността му е готвенето.
„ Това беше извънредно оспорвано съревнование с най-близките резултати на участниците до момента. Страхотни момчета. Имахме двама представители на професионалния отрасъл. Победителят обаче освен съумя да завърши първи, само че и показа най-лесния и главен бургер, който обаче беше извънредно апетитен. Супер усет, супер текстури, супер презентация – всичко беше на равнище.”, разяснява началник Шишков пред actualno.com.
По традиция спечелилият в надпреварата би трябвало да показа Бургас на огромния край, който ще се състои на 3 септември в София.

„ Честно казано не чаках да печеля, защото имаше професионални готвачи измежду състезателите. За мен беше изненада, само че съм доста благополучен. Рецептата ми беше класическа, не беше нещо екстравагантно, само че шефовете споделиха, че нищо не е липсвало на моя бургер и всяка хапка е била прелестна.”, сподели минути след успеха Мартин Стоянов. Самият той се е присъединил в конкуренцията, подбуден от 10-годишната си щерка, която беше първата, която го поздрави след оповестяването на резултата.

Останалите трима кандидати също съумяха да впечатлят журито, само че леки забележки ги лишиха от първото място. Професионалният готвач Георги Камиларов показа 3-пластов бургер, като показва забележителна техника, само че солидното количество месо, което употребява, се оказа минус за журито. Колегата му Виктор Георгиев пък беше прекалил със соса, а това не се хареса на Манчев и Шишков. Чудесен усет, само че недотам добра презентация, попречи на Илия Рошков да застане отпред.

Победителят в надпреварата получи ваучер за 250 лева, който може да употребява във верига хипермаркети LIDL, хладилна чанта от COCA-COLA, както и други дарове. Наградите за подгласниците му бяха ваучер от 50 лева и кошници за пикник.

Кулинарният празник в Бургас стартира още през вчерашния ден преди обяд с куклен спектакъл за най-малките, кулинарни демонстрации и зони за занимания за всички възрасти. След борбата в кухнята и награждаването на спечелилите програмата продължи с концерт на групите „ Акага” и REWIND.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР