Мартин Солер, основател и главен изпълнителен директор на WPP ©

...
Мартин Солер, основател и главен изпълнителен директор на WPP ©
Коментари Харесай

Водещата рекламна компания WPP намалява прогнозните си печалби

Мартин Солер, създател и основен изпълнителен шеф на WPP

© Jim Urquhart Още по тематиката
Медийната група усеща тежестта на превъзходството на Гугъл и Фейсбук в рекламната промишленост
23 авг 2017
Вдигналото се ползване се вижда и в продажбите на търговците на дребно: в топ 30 растежът е над 10%
22 авг 2017
Фармация и козметика влагат най-вече в телевизия; Шестима отиват на финала на състезанието за общоприет шеф на БНТ; Маркетингът на въздействието посредством Фейсбук ще поскъпва; Apple заделя 1 милиарда $ за холивудските си инициативи
22 авг 2017

Една от водещите компании за маркетинг и реклама в света - WPP, понижи прогнозните си финансови резултати, откакто огромните производители на потребителски артикули понижиха средствата, които отделят за реклама на продуктите си, оповестява Reuters. Британската компания не доближи предстоящите резултати за първото полугодие и беше принудена да преоцени представянето си до края на годината.

Силна взаимозависимост от клиентите

До огромна степен слабото показване на маркетинговата компания се дължи на мощната взаимозависимост на бизнеса й от активността на колоси като Nestle, Unilever и други, които са главните клиенти на WPP. Слабото показване на фирмите за потребителски артикули обаче непосредствено се е отразило и върху разноските, които те вършат за маркетинг и реклама. Средствата за рекламна активност в допълнение понижават, откакто вложители деятели започнаха да оказват напън на фирмите за потребителски артикули, което принуди огромна част от тях да стартират стратегии за свиването на разноските си.

Резултатите

WPP регистрира спад в приходите от продажби на звената, които са били дейни и в миналата фискална година за първото полугодие от близо 0.5% при предстоящ растеж от 0.7%. От компанията също по този начин понижиха прогнозния си растеж за годината до сред 0% и 1% при досегашни упования от 2%, вследствие на което акциите рекламната организация поевтиняха с 11% в часовете преди началото на постоянната борсова сесия в сряда. Това е огромен удар върху пазарната капитализация на WPP, която към този момент беше отчела спад от близо 12% от началото на годината.

" Юли беше слаб, а юни беше сложен ", разяснява основният изпълнителен шеф на WPP, Мартин Солер за Reuters. Предизвикателствата пред учредената от Солер компания ще се задълбочават, откакто общите й доходи за първото полугодие понижиха с 0.3% на годишна база при непрекъснати валутни курсове, достигайки 26.9 милиарда паунда. Въпреки това WPP, която има рекламни организации като Ogilvy & Mather, Grey Global и JWT, към момента поддържа позитивни прогнози за цялата година и е съумяла да усили маржовете си на облага за първото полугодие с 0.3%.

WPP тормози вложителите през март, намалявайки прогнозата си за продажбите през 2017 година, отдавайки го на свръхконкурентната маркетингова среда, в която фирмите в сектора би трябвало да " се борят за всеки $ от рекламните разноски на фирмите ". От 3.1% растеж на приходите през 2016 година,която беше една от най-силните години за промишлеността, през март WPP понижи упованията си до 2%, преди да го редуцира още веднъж в сряда.

Обяснението

От компанията не отдават слабото си показване на засилващата се наклонност онлайн маркетингът да краде от приходите на обичайна реклама. Според управлението: " Ръстът на цифровия пазар също е подбиван от проблематични тематики като измеримост, неприкритост, измами и подправени вести, без даже да се натъртва на дуопола на Гугъл и Фейсбук и възходящото владичество на Amazon в доста области, в това число, само че освен, eлектронната търговия, търговията на дребно, облачни технологии и платено наличие. " От компанията резервират мнението си, че елементарното пояснение за проблемите им е неналичието на средства в региона на обичайния маркетинг и реклама.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР