Мартин Смоленски ще е един от основните футболисти на Пирин

...
Мартин Смоленски ще е един от основните футболисти на Пирин
Коментари Харесай

Смоленски: На този етап е най-добре да съм в Пирин

Мартин Смоленски ще е един от главните футболисти на Пирин през пролетния дял на шампионата. 19-годишният младок, който ще играе в Благоевград и напролет, като преотстъпен от ЦСКА се съгласи да приказва пред " Тема Спорт ". Ето какво сподели той в изявлението, което бе направено с уточнението, че тематиката ще главно сегашния му тим.

Мартине, през лятото получи единствено едно полувреме в контролите на ЦСКА, само че това бе задоволително да бъде спряно преотстъпването ти в Миньор. Сега Христо Янев не те изплзва в инспекцията против алените. Да не би да се е страхувал, че може да бъдеш привикан на " Армията "?

- (смее се) Не, не. Не имам вяра да е това повода. Имах леко напрежение в прасеца. Нищо съществено, само че взехме решение да не рискуваме в студеното време.

Вече загатнах за проваления ти наем в Миньор Пк, само че малко по-късно бе пратен в Пирин...

- За мен това бе крачка напред. Все отново равнището в елита е напълно друго. Щастлив съм в Пирин.

В Благоевград чувствам доверие и поддръжка, които доста ми оказват помощ в развиването. Играя постоянно, а това е доста значимо за един млад футблист, който има потребност от самочувствие и опит.

Какво се промени за теб след идването на Христо Янев?

- Няма да укривам, че доста се зарадвах, когато разбрах кой ще води тима. С господин Янев бях работил в Перник и знаех какво е отношението му, методите му... Промениха се доста неща и освен за мен, само че и за тима, като цяло. Той съумя да вкара въодушевление в съблекалнята. Сега сме заредени с оптимизъм и упоритост.

Реално той и Владо Манчев са твоите " футболни татковци ". Нямаше ли алтернатива да заиграеш в Хебър, където е индивидът, който работи най-вече с теб от времето, когато бе младеж?

- Не знам дали е имало такива диалози, само че не преставам да подкрепям връзка с Владимир Манчев и самият той в края на есента ми сподели, че за мен и моята кариера на този стадий най-добре е да остана в Пирин.

Все още не си навършил 20, а зад тила ти към този момент има една стрес фрактура, която те извади за към 6 месеца от футбола, а по-късно в Монтана тежко пострада и глезена ти...

- Това са най-тежките моменти за един футболист, само че считам, че те ме калиха и ме направиха по-силен.

Чака ви доста сложна пролет. Борбата за оцеляване ще е жестока, а вие стартирате с извънредно сложни четири мача - гостувате на Славия, посрещате Левски и Черно море, а по-късно пътувате за Разград...

- Да, в действителност ни предстоят доста тежки мачове. Най-хубавото е, че в съблекалнята никой не приказва за изпадане. Дори чувствам една убеденост, че имаме сили да покажем доста положителни игри напролет. Това е голямо предизвикателство пред нас. Знаем, че обстановката е сложна, само че имам вяра, че ще успеем. Направихме доста добра подготовка и моето мнение е, че като се изключи първата контрола против Спортист Своге играхме добре. Тогава поведохме до почивката, само че по-късно на терена излязоха повече млади и нови момчета, което наруши ритъма и допуснахме поврат.

Какво лице да чакаме от Пирин?

- Агресивен, атакуващ, самоуверен... Това е философията на треньора ни и в тази тенденция работим. Христо Янев желае от нас да имаме добър надзор върху топката и да преливаме доста бързо в двете етапи на играта.

Зад гърба си имате и много прочувствени почитатели, които както могат да поддържат, по този начин и в случай че не са удовлетворени бързо минават на другия полюс...

- Така е, само че аз към този момент съм привикнал на това (смее се). В Перник бе същото. Със сигурност обаче е прелестно, когато усещаш поддръжката на публиката. Надявам се те да продължат да ни я оказват. Може би ще би трябвало и малко самообладание и религия, само че съм сигурен, че ще създадем всичко допустимо да ги зарадваме.

Каква е твоята персонална цел?

- На първо място да съм здрав и с хубави игри да запазим мястото на Пирин в елита.

През есента означи първия си гол в А група...

- За атакуващ футболист това е доста значимо и сладко. Надявам се да продължа с головете и асистенциите, само че те ще са плод на напъните на целия тим.

На каква позиция ще те употребява Христо Янев - на лявото крило или...

- По-скоро зад нападателя, само че това е негово решение. За мен е значимо да съм на терена.

За теб знам, че не обичаш нощния живот, а даже точно на Коледа си на игрището с топката и упражняваш удари. Какво ще те накара да отидеш на дискотека и да изпиеш чаша алкохол?

- (смее се) Като начало бих отпразнувал по този начин оцеляването на Пирин дружно със съотборниците ми.

Преди време имаше оферта от Дженоа за теб. Съжаляваш ли, че не си в Италия?

- За тази оферта аз разбрах много откакто бе отказана, само че не скърбя. Явно по този начин е трябвало да стане. Не желая да виждам обратно. Погледът ми е в бъдещето.

Наскоро бе изтеглен жребият за квалификациите за Европейско състезание на младежкия народен тим. Колко сложна група е с Германия, Полша, Израел...

- Нека не гледаме противниците. Със боязън няма да стане. Смятам, че имаме положителни футболисти и селекционер, който има вяра, че можем да осъществим фантазията и да се класираме. Трябва да подходим самоуверено и имаме късмет да успеем.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР