Мартин Петров разказа в предаването 120 минути“ по бТВ как

...
Мартин Петров разказа в предаването 120 минути“ по бТВ как
Коментари Харесай

„Уникредит Булбанк” се гаври с Мартин Петров – предлага да му върне 10% от откраднатите 3,8 млн.

Мартин Петров описа в предаването „ 120 минути “ по бТВ по какъв начин от „ Уникредит Булбанк ” му предложили да му върнат 10% от откраднатите в банката 3,8 млн. лв. от неговите сметки.

Както е известно, футболистът е разкрил през лятото на 2017 година, че сметките му там са източени и след безуспешни договаряния с банката няколко месеца той заяви пред медиите за кражбата. Оттогава до момента футболистът съди банката. Както в e-vestnik към този момент писахме, процедура на банките в такива случаи на откраднати пари на клиенти от чиновници, е да протакат правосъдни каузи и да употребяват всички пречки и средства те да приключат по-бавно, да не дават документи и т. н. Неофициалната причина за промяната на шефа на „ Уникредит Булбанк ” Левон Хампарцумян е точно общественият скандал с известна персона като Мартин Петров.

Футболистът описа по какъв начин е получил писмо, с което го канят да се яви в офиса на банката, с цел да му бъде възобновена някаква сума. Когато отишъл, се оказало, че му оферират 10% от изчезналата сума. „ Може би желаеха по този начин да го създадат. Аз да се съглася да взема тази обикновена сума и да се завърши със случая и да кажат: „ Ето, той взе сумата. Наистина доста боли, когато хора с чист труд са си изкарали парите и по подобен метод да бъдат ограбени и по-късно банката да се прави на ощипана “, съобщи Мартин Петров.

„ Аз ги попитах: „ Добре де, тези пари в коя сметка са? При състояние, че аз към момента имам сметки при вас, които към момента не са затворени “. И те ми споделиха: „ В една сметка, която ние сме разкрили “. Какво ще рече една сметка? И не ми и споделят от кое място идват тези пари. Как са решили в случай, че преди три месеца ми изпращат мейл, че не би трябвало да ми възстановят нито един лев, след три месеца те вземат решение да ми възстановят. Как, за какво и от къде, и по какъв начин? “, пита Мартин Петров. Тези откраднати близо четири милиона лв. Мартин Петров е събирал по време на цялата си кариера, доверил се на „ Уникредит Булбанк ”, а те му назначили персонален банкер, каквато е практиката с огромни клиенти. Именно персоналният банкер – служителката Ирина Аткова е източила парите от сметките.

„ …Ами какво се случи. Влязох тогава в клон на до тогава уважаваната от мен банка „ Уникредит “, която смятах за една институция, която е много необятно позната, както в Европа, по този начин в света, славеща се до тогава, най-малко аз имах доверие, като една много сериозна банка. Но очевидно не е било по този начин. Влязох в клона, тъй като започнах да допускам, че служителката, която ме измами, напоследък нямаше добър контакт, както преди беше. И тогава разбрах, че тя е уволнена преди 10 месеца. Никой не ме беше уведомил за това. За страдание, по този начин стартира всичко. Вкараха ме в стая, в която ми демонстрираха документи и разписки, които… аз имах отворени още сметки без аз да знам. За страдание в тези сметки имаше някакви, както се споделя, хвърчащи левове “, описа Петров.

Служителката е поела неговата сметка още при откриването й през 2003 година. Тя се е грижила за неговите каузи в банката, каквато е практиката с персоналните банкери.

„ Тъй като постоянно, когато сме се срещали на всеки 6 месеца или на 1 година, когато съм ѝ желал доклад за това какво става в сметките ми, тя постоянно ми е вадила някакви листи, в които ми демонстрира някакви суми, някакви графици, листи, написа името на банката. Така че тя, когато съм имал потребност да се направи някакъв банков трансфер, да се заплати нещо, го е правила. Давам някакви образци, да кажем, застраховка на жилище или застраховка на кола, тя постоянно ги е правила и в никакъв случай не ми е давала мотиви да се колебая, че тя, надали не прави някакви други измами. До този ден, до когато разбрах, че тя де факто от съвсем една година не е на работа “, описа Мартин Петров.

Според него служителката ловко е прехвърляла суми от една в друга сметка. „ Играла е с фондове. Сключвала е контракти с фондове, за които аз не съм знаел и някакви акции. Превеждала е пари на трети лица, като е казвала, че това са някакви възнаграждения, само че това е за мен неистина. Тъй като тя не може да каже на тези хора, че това са възнаграждения, защото тези пари идват от моята сметка “, уточни той.

Мартин Петров счита, че са взели участие и други хора в тази измама и показва, че откакто се разшумя неговия случай, банката е уволнила над 20 индивида. „ Защо тъкмо след този случай, а не преди този момент? Разбрах, че против нея е имало и други, в последните години, сигнали, недоволства от нея за подозиращи я в такива измами “, пита той. „ Част от транзакциите, които е правила, са посредством ловко подправен имейл, на който е моето име, който аз този имейл го нямам и не съм го имал в никакъв случай. И част от транзакциите също ги е правила през този имейл. …Тя тъкмо посредством този имейл е правила повече от транзакциите. И банката, когато тя е нареждала парите, макар че не е била към този момент чиновник на банката, е разпореждала посредством този имейл. Много е чудно по какъв начин, откакто тя не е била на работа последните 10 месеца, от 2017 година, ноември или октомври, когато са я уволнили, по какъв начин тя продължава да работи с моите сметки!? Значи има някой различен човек в банката “, счита Петров.

Той съобщи, че не знае къде е сега въпросната банкова служителка Ирина Аткова, само че е подал сигнал в прокуратурата и оттова я търсят. Но досега няма никаква информация за нея. „ Както излязоха тия нелепости, че надали не, може би, аз съм с нея в комбина – и аз ще потегли да си опетнявам моето име и ще потегля да върша някакви далавери? Това звучи ли ви съществено в този момент? Ама, извинявай, това е просто… не би трябвало и да го разясня.
…И мен най ме боли, тъй като знам по какъв начин съм изкарал тия пари и какво ми е коствало тези повече от 10 години да ги изкарам тия пари. Какви ограничения са били за мен, за моето семейство, родители, брат и така нататък И сега, като се пишат такива глупости… Значи, аз 10 години ще си чупя краката и най-сетне да влизам в някаква скица с някаква, да не споделям каква, да ограбва банката. Ама, извинявайте, в този момент това е дивотия и простотия, и в случай че хората имат вяра на тези работи, ами, в този момент, техен си проблем “, съобщи футболистът.

„ Така че публичност дано да се дава и по тази причина апелирам всички, които са били опарени, ужилени или както желаете го наречете, да дават публичност, с цел да може тези проблеми да се позволяват и истината да става ясно ”, приключи Петров.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР