Мартин Нотариуса е убит не, за да отмъсти някой, че

...
Мартин Нотариуса е убит не, за да отмъсти някой, че
Коментари Харесай

Защо Мартин Нотариуса бе показно убит?

„ Мартин Нотариуса е погубен не, с цел да отмъсти някой, че му е откраднал парцела, а тъй като знае доста секрети, доста поръчки от доста високо равнище. И тъй като прокуратурата се изпусна, че към този момент се били готвели да го арестуват… го убиват. Значи тъкмо да го арестуват и да се разприказва “. Така журналистът Иван Бакалов изясни пред Дарик евентуалната причина за показния разстрел на Мартин Божанов-Нотариусът, който бе погубен в София предходната сряда. Бакалов напомни, че със сходна активност – търговия с въздействие и рекет на магистрати, се е занимавал и различен Петьо Петров, прочут като Пепи Еврото – някогашен началник на Столичното разследване. „ Но Еврото избяга предизвестен “, напомни журналистът. Петьо Петров е в неопределеност от предходната пролет.

Тихомир Безлов от Центъра за проучване на демокрацията направи различен прочит на възможните аргументи за убийството на Нотариуса. Според него разслелът е поръчан, тъй като Мартин Божанов „ просто е щял да продължи да си прави посредничествата “ и е „ засегнал някакъв важен интерес с другите медиатори “. Безлов разяснява и, че поръчковите убийства у нас са намалели спрямо интервала отпреди 15 години. Една от аргументите е, че старите групи за „ мокри поръчки “ към този момент ги няма и, че този незаконен бизнес е станал безценен, а намирането на „ първокласен причинител “ - мъчно.

Според Иван Бакалов у нас битува „ просвета на безотговорност “. За образец даде и назначението на брачната половинка на убития Божанов в ГДБОП, откъдето е уволнена, а след това възобновена на работа от. ГДБОП Бакалов определеки като „ пробита бъчва “, а прокуратурата окачестви като „ бухалка с присъединяване на Нотариуса “.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР