Мартин не вярва на политиците - нито на числата, които

...
Мартин не вярва на политиците - нито на числата, които
Коментари Харесай

Здрави хора търсят ковид болни, да се заразят нарочно. Предлагат и пари

Мартин не има вяра на политиците - нито на числата, които загатват, нито на данните, които споделят. Той чете вестниците, само че “алтернативните информации”, които намира в чатове в “Телеграм”, му харесват повече. Още когато чува, че се работи върху имунизацията против ковид, първата му мисъл е, че няма да си я сложи. Мартин споделя, че от този момент всеки ден мисли дали е сбъркал, само че постоянно стига до извода, че е взел вярното решение.

Когато искаш съзнателно да се заразиш с ковид

Мартин е на 32 години и живее в Хамбург, споделя “Франкфутер Алгемайне Цайтунг” (ФАЦ). Той има дете, обича да посещава питейни заведения и клубове и прекарва доста от времето си на открито. Но когато в края на лятото Хамбург вкарва правилото 2G (само за имунизирани и преболедували), той стартира да се опасява. Какво ще стане, в случай че вкарат същите ограничавания и на работното му място? Той не желае да си купува подправен документ за имунизация, тъй като не го счита за “морално оправдано”. Негов прочут му споделя, че си е купил подправен позитивен PCR тест и по този метод е получил статут на “преболедувал”. Но Мартин не желае да прави и това. За него остава една единствена опция: да се болести съзнателно.

Мъжът намира група в чат приложението “Телеграм”, в която хора като него търсят болен от ковид, с цел да се срещнат с него. Някои даже са подготвени да си платят. Един консуматор споделя, че е подложен под стрес от работодателя си. Други имат вяра, че човек не може да се болести с ковид, по тази причина начинанието им се коства безсмислено. Трети пък молят някой да им изпрати слюнка в плик по пощата. Търсенето е по-голямо от предлагането. Но един от участниците в групата - Дирк Шнайдер – написа: “Имам корона от скоро и ще я споделя. От Любек съм.”

Тимур от Швейцария споделя по какъв начин е стоял в автомобил с възпален над 1 час. Болният кашлял и кихал, само че нищо не се получило: резултатът на Тимур е отрицателен. Сега той е заставен да стои по през целия ден у дома и няма различен избор с изключение на да се болести. Не има вяра, че “грипът” може да му аргументи нещо, тъй като “познава тялото си прекомерно добре”.

Една потребителка дава съвет на Тимур: да употребява съчка за уши, с цел да вземе проба от възпален и по-късно да си я сложи в носа. Нейна другарка е направила по този начин. В резултат 15 индивида се заразили. Някои са боледували, други - не, само че всичките са дали позитивен резултат.

Когато позитивният резултат носи “облекчение”

След няколко дни в групата се появява различен мъж от Швейцария, който е с позитивен тест. Тимур предлага да се срещнат. Той извършва процедурата с клечката за уши, след три дни PCR пробата му е позитивен. Вече има и признаци. Тимур се хвали в групата, другите го поздравяват, той предлага да помогне на още няколко консуматори да се заразят.

Мартин търси някой от региона на Хамбург, който да го инфектира. Една жена се свързва с него и предлага да изпрати неин прочут, с който да пият от една и съща чаша. Мартин се съгласява, само че по-късно се уплашва и отхвърля срещата.

Седмица по-късно другари на Мартин се свързват с него – всички са заболели с леки признаци. Двете фамилии се срещат няколко дни. След това те се изолират " от почитание към другите хора ", а приятелката на Мартин дава позитивен резултат на бързия тест. Неговият обаче е негативен - „ доста разочароващо “. Затова той отива да си направи PCR тест и тъкмо преди него бърше носа си с носната забрадка на приятелката си. Резултатът е " позитивен " Мартин към този момент е " изцяло омекотен ".

Любимата платформа на коронаскептици, антиваксъри и крайнодесни

“Телеграм” се трансформира в обичаната платформа на крайнодесните и почитателите на тайните теории, споделя Юлия Смирнова от лондонския Институт за стратегически разговор. Освен тирада на омразата и антисемитизъм, в “Телеграм” се срещат и директни апели за принуждение към политици, възпитаници и представители на бизнеса. Повечето сходни апели са от Източна Германия, само че се срещат също и в западните провинции, написа Дойче веле.

В някои групи в Северен Рейн-Вестфалия можете да намерите мнения като този: " Извършителите би трябвало да получат санкции, които участват в учебниците по история и след 200 години. Сравнимо с Нюрнбергските процеси.” В друга група се споделя: “Най-доброто нещо е бързата екзекуция незабавно след присъдата “. Става дума за американския имунолог Антъни Фаучи.

Стратегията за привличане на членове на тези групи е друга. Често се разгласяват да вземем за пример видеоклипове от демонстрации против ограниченията или имунизациите. “По този метод хората усещат, че не са сами”, изяснява Смирнова. Използва се и прочувствен език. Полицаите се назовават ​​ " наемници ", немската страна - " тирания ". „ По този метод в тези канали се легитимира насилието против представители на страната “, споделя Смирнова.

В тези чатове се смесва хетерогенна група от хора - коронаскептици, антиваксъри, почитатели на тайни теории, езотерици, крайнодесни. Но за разлика от Facebook, Инстаграм, Ютюб и Туитър няма законови условия платформата да подхваща ограничения против нелегално наличие, защото се счита за чат приложение, а не за обществена мрежа. На опитите на немското държавно управление да стартира разговор с „ Телеграм “ реакция от платформата, чиято централа е в Дубай, за момента няма.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР