Мартин Луис сподели съвети за британците, които правят пари, като

...
Мартин Луис сподели съвети за британците, които правят пари, като
Коментари Харесай

Мартин Луис обяснява новото правило на HMRC за хората, които правят пари от eBay или Etsy

Мартин Луис показа препоръки за британците, които вършат пари, като продават в уеб сайтове като eBay, Vinted или Airbnb.

Основателят на уеб страницата MoneySavingExpert.com (MSE) показа известие в своя X/Twitter акаунт нощес. От 1 януари уебсайтовете и приложенията, които разрешават на своите консуматори да печелят пари посредством продажба или отдаване чартърен, би трябвало да осведомят HMRC за приходите, които техните консуматори вършат.

Новите правила за тези компании оказват помощ на HMRC да наблюдава кой е длъжен да заплаща налог върху приходите им. Съгласно актуалните правила можете да вършиме £1000 на година дружно с ежедневната си работа, без да се постанова да плащате налог върху тях. Ако вършиме повече, тогава би трябвало да се регистрирате като независимо заето лице и да плащате налог върху облагата. Много британци обаче бяха комплицирани по отношение на новите правила за тези компании, вярвайки, че HMRC ще полза с налог приходите от всички пари, направени посредством потреблението на тези платформи.

...

Прочетете целия текст »
Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР