Мартин Карбовски няма да е кандидат за член на Съвета

...
Мартин Карбовски няма да е кандидат за член на Съвета
Коментари Харесай

Карбовски няма да е кандидат за член на СЕМ

Мартин Карбовски няма да е претендент за член на Съвета за електронни медии (СЕМ). Това излиза наяве от видео, което той разгласява във Facebook. Номинацията му беше доказана в сряда от една от партиите в ръководещата коалиция „ ИТН “ (ИТН).

„ Хубав беше опитът “, споделя Карбовски във видеото. „ За мен е доста значимо да кажа на Тошко [Йорданов] и на Слави [Трифонов], че няма да го създадем това (има се поради присъединяване му в процедурата за избор на член на Съвет за електронни медии – б.ред) “.

В изказването си Карбовски приказва за война, която ще продължи. „ Войната с либералите не я започнахме ние, обаче ще я приключим “, споделя той.

Карбовски приказва по едно и също време за това, че постът не е бил подобаващ за него, само че и че не му е прелестно, че няма да взе участие в процедурата. „ Неприятна е тази история – тръгни, стой. Обаче доста ясно би трябвало да се разбере: служител Карбовски няма да стане. Въобще това наподобява на едно пенсиониране, което мощно и надълбоко ме тормози “, споделя той.

По мотив номинацията на Карбовски от Асоциацията на европейските публицисти в България (АЕЖ) оповестиха митинг под надпис „ Спрете гаврата с медиите “, който е плануван за петък. В известието за митинга се споделя, че „ номинацията на Мартин Карбовски за член на Съвета за електронни медии е прекосяване на алена линия от рода на избирането на Делян Пеевски за шеф на ДАНС “.

Срокът за номинация на членове на Съвет за електронни медии изтича на 18 април. До този миг е известна номинацията на „ Демократична България “, която е на журналистката Пролет Велкова .

Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 година до 2004 година излъчва излъчвания на български език. От началото на 2019 година Свободна Европа е възобновена като цифрова платформа за даване на мултимедийно наличие на български език.
Фейсбук конгрес Най-ново видео   please wait

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР