Мартин Камбуров даде интервю за колегите от Новспорт. Ето какво каза

...
Мартин Камбуров даде интервю за колегите от Новспорт.
Ето какво каза
Коментари Харесай

Камбуров: В медиите привържениците на ЦСКА и Левски са най-много, знаем как работят и от Лудогорец

Мартин Камбуров даде изявление за сътрудниците от " Новспорт ".

Ето какво сподели той.

Мартине, отказахте се от футбола при започване на годината. Не ви ли липсва играта?
- Време беше да кажа " край " и да приключа кариерата си. Не скърбя за постъпката си. На всеки футболист, който спре, няма по какъв начин да не му липсва играта, мириса на тревата, излизането от тунела преди началото на мача.

Каква е вашата равносметка?
- Не обичам да се връщам обратно и да върша равносметки. Щастлив съм, че съумях задоволително дълго, даже по-дълго от други мои сътрудници да се любувам на футбола и да върша това, което обичам. Горд съм с това, което реализирах, тъй като го направих самичък. Никога не съм бил стартиран от президент и треньор, а и в никакъв случай не съм работил с управител, който да ме бута напред. Постигнатото от мен е с помощта на моите глава, крайници и на съотборниците ми, на които съм доста признателен.

Има ли нещо, което бихте желали да измененията, в случай че можехте?
- Не. Защото макар перипетиите, то съм благополучен от върха, с който записах името си със златни букви. И когато преди Коледа направих банкета, като видях какви хора ме почетоха, това бе задоволително за мен. Повече от 20 години играх професионален футбол и това ми донесе доста позитиви. Станах шест пъти голмайстор на България, което ме прави горделив. Нямам време да се връщам обратно към отрицателното. Забравил съм всички обиди и благодаря на всички хора, с които съм работил през годините.

Няма ли късмет още веднъж да се върнете в игра?
- Аз един път съм оповестил своето решение и няма по какъв начин да го трансформира. Това не е детска игра. Не е толкоз елементарно да се върнеш, когато към този момент си споделил " край ". Подобен въпрос не е стоял на дневен ред.

Обмисляте ли бенефис?
- Един ден ще се случи, само че на този стадий не мога да кажа по кое време тъкмо. Все отново си представям мач сред Локомотив Пловдив и Берое на " Лаута ".

Какво следва в този момент за вас?
- Един ден сигурно бих се върнал във футбола под някаква форма, тъй като това е нещото, което постоянно е било най-близо до мен и доста обичам. Треньорството не ми е приоритет, а и не съм почнал даже да изучавам. По-скоро бих помагал и работил в даден клуб, където вижданията ми за играта, задачите и проектите съответстват с тези на притежателя. Не бих го направил непременно, с цел да получавам единствено някаква заплата.

Има ли засегнатост към някого у вас, с головете си сте в историята дружно с огромните Димитър Якимов, Петър Жеков, Наско Сираков?
- Това са играчи, които не са печелили наградата " Футболист на годината ". Аз станах два пъти втори в тази ранглиста. И в двата случая трябваше да съм първи. Но зад мен в никакъв случай не е стоял някой. Не съм имал лоби, не съм бил бутан от клубен президент, а и не съм разчитал на огромна журналистическа поддръжка, защото знаем, че в медиите последователите на ЦСКА и Левски са най-вече. В последните години знаем по какъв начин работят и от Лудогорец. Затова не се срамя от вторите места, само че още повече се веселя на головия си връх, който не зависеше от външни фактори.

Отскоро отпред на Локомотив е Александър Томаш. С него сте работил в Берое. Ще успее ли той на Лаута?
- Томаш е един от младите, положителни, съвременни треньори в България. Работил съм с него три години и ми харесваха тренировките му, мисленето му. Имаше неща, с които не бях склонен и съм му казвал какво би трябвало да промени в себе си, с цел да стане още по-добър. Няма да му е елементарно в Локомотив Пловдив, тъй като този тим в последните пет години подвигна летвата със извоювани купи и евроучастия. Томаш занапред ще би трябвало да промени схемата, само че имам вяра, че той ще успее, тъй като в действителност е доста добър треньор.

Има ли рецесия в Берое?
- Берое резервираха състава и даже надградиха с привличането на футболисти. Реално отборът бе изоставен от Камен Хаджиев, на чието място бе притеглен умел бранител и от мен. На мое място играе Фол, който към този момент е приспособен, привлякоха и Давиде Мариани. Резултатите им са повече плод на по-дефанзивната тактичност на Петър Хубчев. С него не съм работил и не го познавам. За мен Берое и Локомотив до последно ще водят борба за седмото място. Берое трябваше да създадат повече за купата, където имаха огромни шансове против Славия, само че се провалиха.

Какво ще се случи в полуфиналите за купата на България?
- Може да изненадам много хора, само че считам, че Левски ще е на край против ЦСКА, само че предвид на моментната форма за мен сините са любимец.

Сега като елементарен наблюдаващ какво мислите за българския футбол?
- Не считам, че клубният ни футбол е толкоз зле. С оглед на икономическото положение на страната въпреки всичко ЦСКА и Лудогорец играха в груповата фаза на евротурнирите. Проблемът ни е повече на национално равнище, където нещата не се получават. С позитивизъм и доста работа обаче можем да тръгнем нагоре. Нека не бъдем черногледи, а и клубните президенти да не търсят бързи резултати, а да се гради последователно. Едно от най-важните неща е и подобряването на материалната база.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР