Мартин Хенер е олимпийски шампион по хокей на трева от

...
Мартин Хенер е олимпийски шампион по хокей на трева от
Коментари Харесай

Сутрин на първа линия в борбата с COVID-19, вечер - олимпийски шампион

Мартин Хенер е олимпийски първенец по хокей на трева от Лондон 2012 с тима на Германия. Бронзов медалист от Игрите в Рио 2016, европейски първенец, международен вицешампион.

Днес обаче той е оставил стика настрани в името на по-важната победа - тази за човешкия живот.

Коронавирусът нанася двоен удар по упоритостите на Хенер, който с изключение на спортист е и доктор.

Всъщност специализацията му е ортопедия и травматология, само че поради пандемията от COVID-19 се постанова да се преориентира.

Вместо да лекува скъсани коленни връзки, в операционната му в берлинската болница " Мартин Лутер " са ситуирани 13 кревати за незабавни случаи на инфектирани с ковид.

" Променихме всичко в болничното заведение. Работим единствено с изключителни случаи, всички планови интервенции са анулирани ", разкрива Хенер.

Броят на леглата за " естествени " пациенти е понижен на половина, с цел да " има задоволително място за инфектирани от коронавис ".

Игрите са отсрочени с 12 месеца, само че в случай че форумът бе преместен с две години, то Хенер евентуално нямаше да го дочака. Има едногодишен наследник, който и в този момент вижда рядко поради прецизната стратегия.

Излиза от вкъщи си в 7 сутринта. Дежурството му в болничното заведение завършва в 16 ч.

" Прибирам се у дома към девет, 10, а от време на време и единайсет часа. Пред множеството време жена ми е уединен родител. "

Защото след работа Мартин Хенер продължава да се готви за Токио. Като олимпиец, има особено позволение да тренира в затворен хокеен стадион в " Олимпиа Парк ". Поддържа форма с един от съотборниците си, само че съприкосновенията са неразрешени поради риск от заразяване с COVID-19.

" Сега мога да върша извършения единствено със личното си тяло, или пък търча. Искам да съм подготвен, когато се върнем към естествения си живот ", добавя бранителят.

" В спортно отношение отлагането на олимпийските игри е най-лошият сюжет. Ние, хокейните играчи, попадаме в полезрението на медиите един път на четири години. Но откакто има опасения за здравето, игрите не би трябвало да се състоят ".

Неговият директен шеф в болничното заведение Волф Петерсен от време на време не чуди по какъв начин Мартин съумява да носи и двата товара по едно и също време на плещите си.

" Той има гений да оперира. След олимпийските игри ще работи при нас на цялостен работен ден ", споделя лекар Петерсен.

" Исках да приключа кариерата си в националния тим през август. Но отлагането на олимпийските игри обърка проектите ми изцяло ", добавя Хенер, който мечтае да се раздели с националния тим с второ олимпийско злато.

bTV приканва: останете си у дома!
Заразени* Нови случаи Починали Излекувани България 884 6 42 161 Света 2 357 765 26 999 161 879 606 462 Заразени* Нови Починали България 884 6 42 Света 2 357 765 26 999 161 879
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР