Мартин Харизанов е предприемач, областен координатор на МГЕРБ-Враца и общински

...
Мартин Харизанов е предприемач, областен координатор на МГЕРБ-Враца и общински
Коментари Харесай

Мартин Харизанов: Доброто обединява, а моят ангажимент са град Враца и областта

Мартин Харизанов е бизнесмен, регионален координатор на МГЕРБ-Враца и общински учредителен секретар на Политическа партия ГЕРБ-Враца. Председател е на Алумни клуб „ Финанси 2013 “ за Северозападна България на Стопанска академия „ Д.А.Ценов “-Свищов. Роден е през 1990 година във Враца. Има магистърска степен от Стопанска академия „ Д. А Ценов “ – Свищов, в специалности „ Финансов мениджмънт “ и „ Финансово ръководство на обществения бранш “. Доктор по стопанска система с тематика на дисертация „ Финансово обезпечаване за развиването на Северозападния регион и обмисляне “. Има професионален опит в банкови институции и частни компании. Председател на съдружие „ Врачанофили “ и член на УС на Сдружение „ Благотворни другари “. Активен държавник, който взе участие и подкрепя в редица благотворителни начинания. Работи за развиването на младежите в Северозападна България. Семеен, с две деца.
По време на предизборната акция младият мъж за следващ път сподели, че положителното е заразно.

Създадохте и се включихте в редица начинания на МГЕРБ, които поддържат младежите във Враца. Превърнахте се и в другар, и покровител на огромна част от пенсионерските клубове в региона. Каква е главната цел на тези начинания и каква е Вашата персонална мотивация да се включвате в тях? 
Наскоро споделих пред необятната общност моята персонална история. Макар и да не е елементарно за мен да изпадам в елементи за един тежък и драматичен епизод от моя живот, белязал цялото ми детство и съзряване, считам, че е значимо хората да знаят през какво съм минал. Само по този метод биха могли да схванат и моята мотивация и порив да се занимавам с разнообразни благотворителни начинания.
През далечната 1991 година, когато съм бил единствено на година, моят татко Николай Харизанов и сътрудника му Валери Младенов умират в тежка злополука с полицейския им автомобил. Те са били чиновници на Министерство на вътрешните работи и губят живота си по време на осъществяване на служебния си дълг.
Тежкият случай се помни и до през днешния ден от врачани. Имам по-голям брат, който тогава е бил на седем години. Майка ми Детелина Харизанова, която е преподавател по биология, изпада в тежката обстановка да отгледа две момчета с една учителска заплата. Г-н Бойко Борисов, като основен секретар на Министерство на вътрешните работи, е първият човек, който ни подава ръка в оня сложен за нашето семейство миг.
Това става посредством самодейността, която той започва и продължава и до през днешния ден, а точно поддръжка за деца на починали чиновници по време на осъществяване на длъжностен дълг в системата на Министерство на вътрешните работи.
Попитахте ме за задачите и мотивацията ми да се занимавам с щедрост. Дълго време избягвах да върша обществено притежание самодейностите, които аз, мои другари и съидейници поддържаме, вярвайки в концепцията, че за свършеното положително не би трябвало да се приказва. С течение на времето обаче, изключително след включването ми в политиката и обстоятелството, че станах по-разпознаваем за хората от района, осъзнах че даването на публичност на благотворителните начинания може да мултиплицира резултата им.
Щастлив съм, че от ден на ден младежи се причисляват към МГЕРБ-Враца и дават своя принос за публично значими дела. Обнадежден съм от обстоятелството, че от ден на ден хора отвън нашите редици, всеки един от тях с друг публичен профил, ползи и партийни желания, се обаждат и оферират помощта си за разнообразни начинания, които сме подели. Доброто сплотява.
Вярвам, че доверие у хората се гради, когато си всеки ден измежду тях, чуваш техните проблеми и намираш решения за тях. Не считам, че с високопарни послания и клиширани обещания ще накараме хората да ни имат вяра и да ни се доверят в дълготраен проект.
Също по този начин считам, че е тотално неправилен и нездравословен този нрав у доста от родните политици, които търсят лесния и " заплатен " триумф по пътя към Парламента.
Една сполучлива и запаметяваща се акция не може и не трябва да се гради върху платен избор и подправени обещания. Хората помнят положителното, което си направил. Спомнят си подадената към тях ръка в сложен миг. Лесно изкараните пари по време на избори също толкоз елементарно се не помнят от гласоподавателите.

Разкажете ни повече за Вас - какви са Вашите ползи и занимания? 
Като множеството младежи, аз също кипя от сила и обичам придвижването. Спортувам от дете и го върша постоянно. Старая се да подкрепям добра форма, с цел да бъда здрав и да давам добър образец и на децата си. Те също са доста дейни и любознателни, и постоянно си вършим разнообразни надпревари дружно.
Обичам нашия Балкан и постоянно, когато имам посетители от чужбина, първо ги повеждам да прегледат прохода " Вратцата ", пещера " Леденика " и да се насладят на природата в региона. Всички споделят, че гледките са неописуеми и природата ни е същинско благосъстояние.
 
Каква е ролята на фамилията по пътя на професионалното и личностно израстване? 
Семейството е най-голямото ми благосъстояние. Децата ми ме учат на самообладание, отговорност и мъдрост, и дават смисъл на всичко, което върша. Съпругата ми е моята опора и индивидът, който ме балансира. Понякога и аз " пламтя " в дейностите и самодейностите си, искайки ми се всичко да се случи незабавно, само че се постанова да си " поставям спирачки " и да се изучавам да бъда по-търпелив. Искам един ден децата ми да се извърнат обратно и да са горди с всичко, което съм постигнал и направил за града ни. Надявам се когато пораснат, да останат да живеят и да се развиват тук, във Враца.
 
Една от най-големите Ви начинания е обвързвана с ремонта на АГО отделението на МБАЛ-Враца, което от години се разрушава и е в окаяно положение. Разкажете ни повече за самодейността и на какъв стадий е реализацията ѝ.  
Състоянието на отделението по Акушерство и гинекология към МБАЛ-Враца дълги години бе огромна болежка за лекарите там, както и за всички жители на област Враца.
В края на предходната година от съдружие „ Врачанофили “ организирахме благотворително събитие - Вечеря с идея: „ С задача за бъдещето! За ДЕЦАТА и МАЙКИТЕ на Враца! “. Целта бе да се съберат средства за подкрепяне на отделението, като дарената сума бе 34 500 лв.. Бизнесмени от региона отвориха сърцата си и прибавиха още от персоналните си средства и тя доближи над 40 000 лева
С тях успяхме да създадем повсеместен ремонт на две стаи, като ще поставим всички старания в скоро време да ремонтираме и останалата част от отделението. Също по този начин дарихме и 20 профилирани кревати за родилки.
В стаите бяха построени санитарни възли, за родилките да не употребяват обща баня и тоалетна. Подменени бяха и мивките за обслужване на бебета. Бе построен окачен таван с нови осветителни тела. Новата подова настилка е гранитогрес, който предстои на стерилизация. Стените са напълно освежени, като бяха закупени и дрешник, както и нови нощни шкафчета.
Когато видяха нашето усърдие, лекарите от отделението също отделиха средства от личните си заплати и се включиха в дарителската акция за отделението. 
Искрено се надявам да „ заразим “ още хора с положителното и да успеем да ремонтираме и другите стаи. Там се ражда бъдещото потомство на нашата област и е значимо пространствата да бъдат реновирани, с цел да може майките и децата да се усещат добре и да имат всичко належащо. Благодаря още веднъж на всички хора от нашия район, които се включиха в събитието с „ Братя готвачи “.
Заедно можем повече, тъй като майките и децата от област Враца го заслужават!

Като претендент за депутат какви са Вашите съществени цели за област Враца?
Моите съществени цели са:
• доизграждане на инфраструктурата в област Враца;
• дейна работа по политиките, ориентирани към младите хора;
• съответна и почтена грижа за възрастните хора;
• привличането на вложители в региона.
Хората във Враца и региона би трябвало да имат качествено обучение, добра инфраструктура, естествена работна среда и почтено възнаграждение на труда.
И още нещо, което е доста значимо, дано всеки, който чете нашия диалог бъде сигурен, че всеки един от нас – претендентите за народни представители от листите на предизборна коалиция „ ГЕРБ-СДС “, има предпочитание за работа, както и знанията, и уменията да възвърне естествения темп и посока за развиване на региона. Сигурност, ценова непоклатимост, почтени приходи - за тези цели ще работим с целия тим на коалиция “ГЕРБ-СДС’.
Относно моят ангажимент - той постоянно е бил и ще бъде град Враца и региона.
Гласувайте за коалиция ГЕРБ-СДС с №24 машинно и в бюлетината и с преференция 102 за Мартин Харизанов.

Купуването и продаването на гласове е закононарушение!
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР