Мартин Граховски е на 24 г., роден е в България,

...
Мартин Граховски е на 24 г., роден е в България,
Коментари Харесай

Емигрант показа България на света във видео за 3 минути

Мартин Граховски е на 24 година, роден е в България, само че родители му отпътуват за Съединени американски щати, когато той е едвам на 8 месеца.

Въпреки че не живее в България през целия си живот, той знае български език и с неспокойствие през годините чака ваканциите, в които се завръща в родината си.

Любовта му към страната ни го кара да сътвори плана „ 3 минути България “ – видео разкази, посредством които демонстрира невероятни места от България на целия свят.

В изявление на Vesti.bg Мартин споделя повече за живота си.

Мечтата му е да следва публицистика и по този начин стартира своето обучение в Канада, а по-късно се мести в Холандия, където записва и „ Международно право “.

Заедно със собствен другар Мартин основава компания за документални филми в Холандия. Близо 4 години снимат в Азия, Африка, Западна и Източна Европа.

„ След като няколко години снимах в разнообразни елементи от света, взех решение, че желая да се занимавам с нещо по-лично, обвързвано с детството ми.

Винаги съм желал да пътувам из България и по тази причина взех решение да стартира плана от тук, тъй като най-хубавите ми мемоари са точно от родината ми “, споделя Мартин Граховски.

Така Мартин идва в България през юни 2017 година Със спестяванията си закупува една остаряла кола и с камера и дрон се впуска в обиколката на емблематични български местности.

В продължение на два месеца всеки ден става в ранни зори и поема към нова дестинация.

„ Пътуването из страната беше извънредно забавно, срещнах се със страхотни хора, които ми посочваха обичаните си места. След публикуването на първите видеа в обществените мрежи доста хора започнаха да ми пишат и да ме канят в града или региона, в който живеят “, споделя пътешественикът.

Мартин е безапелационен, че пътуването му несъмнено си заслужава.

„ Съветвам хората преди да стартират да пътуват в чужбина, дано обиколят малко и тази страна, толкоз е разнообразна, има извънредно доста да се види.

50-те места, които аз съм снимал са единствено една дребна част от всичките забележителности “, споделя той.

Идеята на 3-минутните серии е човек да се усеща все едно пътува дружно с Мартин в колата. Специална част от обиколката му е музиката, която слуша.

„ Това са части на мои обичани групи, които чувам последните 4 години. За всяка една ария писах на изпълнителите, с цел да желая тяхното разрешение дали мода да ги употребявам. Част от тях извънредно доста харесват видеата и даже ревизират по какъв начин могат да дойдат да свирят в България “, изяснява 24-годишният юноша.

Най-трудният миг от пътуването на Мартин е, когато се разболява до момента в който е в Родопите. Налага му се да снима Чудните мостове с висока температура.

„ Имах шанс, че едно семейство в Смолян ме бяха поканили да прекарам няколко дни у тях. Когато се разболях те не ме пуснаха да си отида и се погрижиха за мен, беше извънредно. И съм им доста признателен “, спомня си младият българин.

Защо българин се завърна от френски остров, с цел да живее на село

Младият странник възнамерява да започва и обиколки из Грузия, Албания и Азербайджан.

За в бъдеще ще снима документални филми за хора с достижения, а един ден мечтае да стане публицист.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР