Мартин Димитров ще е водач на листата на Продължаваме промяната

...
Мартин Димитров ще е водач на листата на Продължаваме промяната
Коментари Харесай

Изненада: Мартин Димитров повежда листата на ПП-ДБ в Русе

Мартин Димитров ще е лидер на листата на „ Продължаваме промяната – Демократична България ” в Русе. За това се договориха в обединението, договарянията за мястото продължиха до късно денем.

Все още не е ясно каква е повода за изнендващото решение, защото досега се спрягаха имената на водача на Демократична България Атанас Атанасов и на някогашния правосъден министър Надежда Йорданова. По информация на Дарик Димитров е пратен в Русе, с цел да не бърка сметките в София, където предишния път съумя да пренареди листите.

Втора в листата на обединението в Русе ще бъде Рена Стефанова от „ Продължаваме промяната ”, а пети ще е екоактивистът Иван Белчев, който стана народен представител в миналато Народно заседание.

Мартин Димитров е роден е на13 април1977г. вСофия. Завършил през 1996 година Френска гимназия /33-то СОУ В. Пеева/, а след товаУниверситета за национално и международно стопанство(УНСС), компетентност „ Международни стопански връзки “. От 2000 година работи вИнститута за пазарна икономикакато икономист. През 2005 година Димитров е определен за депутат вXL национално събраниеот листата на коалициятаОбединени демократични сили(ОДС) в 23-ти изборен регион в София и за заместник-председател на парламентарната Комисия по бюджет и финанси. От 2005 до 2007 година е секретар на парламентарната група на ОДС. През 2005 година Мартин Димитров е определен от Народното събрание за наблюдаващ вЕвропейския парламент, като след присъединението на България къмЕвропейския съюзна 1 януари 2007 година придобива статут наевродепутат. През 2007 година е включен листата на Съюз на демократичните сили заизборите за представители в Европейския парламент, само че партията получава 4,74% от гласовете и остава без евродепутати. През ноември 2008 година Мартин Димитров се кандидатира за ръководител на Съюз на демократичните сили и на 21 декември 2008 печели вътрешните избори в партията.Като водач на Съюз на демократичните сили, при започване на 2009 година, Мартин Димитров става съпредседател на новоучредената политическа коалиция от партииСинята коалиция. На 29 ноември 2009 е избран отново за ръководител на Съюз на демократичните сили с 53,71% от гласовете на извършените вътрешнопартийни избори.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР