Мартин Димитров е едно от любимите лица от малкия екран

...
Мартин Димитров е едно от любимите лица от малкия екран
Коментари Харесай

Мартин Димитров от Клетката: Винаги са ме привличали крайностите в персонажите

Мартин Димитров е едно от обичаните лица от дребния екран през последните години. Звездата му в малкия екран изгря с незабравимия облик на мафиота Радо Андреев в сериала " Братя ", който бързо се трансформира в един от тези герои, които обичаме да ненавиждаме. В момента Мартин взе участие и в един от най-новите сериали на NOVA – престъпната драма " Клетката ".

Героя си Тодор разказва като човек, изгубил смисъла. Но от него можем да чакаме доста изненади, както се убедихме и в следващия под напрежение епизод на сериала в петък. Какво е заинтригувало Мартин в този облик и плана " Клетката ", какво мисли за Радо Андреев през днешния ден и в кои театралния постановки можем да го гледаме през декември – разберете от специфичното изявление, което артистът даде за Edna.bg.

С какво те заинтригува престъпната драма “Клетката ", с цел да решиш да участваш?

Хареса ми историята. В сюжетната линия на моя персонаж Тодор главната тематика е фамилията . Много ми хареса концепцията да вляза под кожата на човек, на който му липсва смисъла. Човек, който “боледува ” от липса на обич и тъкмо тези две неща го “изритват ” от правия път. В специалността ми постоянно са ме привличали крайностите в персонажите . Случаят тук е същият.

 Мартин Димитров Клетката NOVA

Героят ти в сериала, Тодор, се намира в доста комплицирана житейска обстановка. Ако беше негов другар, какъв съвет би му дал?

Бих го посъветвал да не се вглежда в сложността на обстановката, а да работи интуитивно, да предприеме някакво деяние, с цел да излезе от блатото. И да се сбогува с “чашката ”, несъмнено. И той го прави. Тодор е доста забавен персонаж, който търпи развиване през целия сезон. В началото на историята е изгубил себе си и не е благополучен. Драматичните събития в фамилията още повече го смазват, усеща се безпомощен. А те по никакъв начин не са малко - злополуката, за която е упрекната щерка му, след това влизането на жена му в пандиза... Огорчен е от всички разкрития за схемата, в която е взела участие Ина и за цялото ѝ изменничество. Ударът за него е огромен и по тази причина изпада в цялостно обезсърчение, като в някакъв вакуум. Но след следващия житейски пестник, когато отвличат щерка му, той се опомня. Тогава съумява да се изправи, взима се в ръце и работи. Така се връща и към себе си, може би, даже по-силен и съдбоносен. Трудностите го каляват.

 Мартин Димитров Клетката NOVA

Какви неточности, съгласно теб позволяват като родители и съпрузи Ина и Тодор?

Струва ми се, че отношението им към тяхната връзка е немарливо. Позволили са това подозрение в другия, дали е точният човек, да придобие размери по-големи от тях самите. Тъжното е, че това не остава прикрито и от щерка им, а рефлектира върху нея, както доста постоянно се случва и в живота. Може би, в случай че бяха обръщали повече внимание на другия, нещата нямаше да стоят по този метод.

С кого от сътрудниците ти на снимачната площадка на “Клетката ” се смяхте най-вече по време на фотосите?

Не мога да кажа, че е имало някой съответен човек от екипа. Но, както във всеки развой, постоянно сме намирали място и за занимателните неща.

 Мартин Димитров Клетката NOVA

Твоят воин в “Братя ” Радо Андреев, беше нарушител и много рисков човек. Все отново има ли някоя положителна линия, която с времето стартира да виждаш у него?

Нещото, което най-вече ми харесваше в неговия темперамент, беше точно неговата лоялност и жертвоготовност към другар.

Кой от двата облика - Радо или Тодор, беше по-голямо предизвикателство за теб като артист?

И двата персонажа крият големи дълбочини, само че при Тодор следва да се разкрие повече. На Радо Андреев по този начин и не му показахме сърцевината или най-малко не в елементи. Смятам, че ролята на Тото ми беше много по-трудна.

 Мартин Димитров Клетката NOVA  

Какво те питат най-често хората, като те разпознаят и те заговорят на улицата?

Дали ще има още сезони на “Братя ”. 

Кой е героят, който си изиграл - на екрана или в театъра, който чувстваш непосредствен до теб самия?

Миналият сценичен сезон, с режисьора Крис Шарков, изкарахме премиера на “Непоносимо дълги обятия ” от Иван Вирипаев в РЦСИ “Топлоцентрала “. Основното в пиесата е Вселената. Аз играя един от четиримата персонажи, който Тя връхлита. Не мога да кажа, че всичко се припокрива с мен, само че има неща, за които сме на едно мнение. Който желае, да заповяда да гледа представлението на 27-и декември, в Топлоцентрала.

 Мартин Димитров Клетката NOVA

Къде още можем да те гледаме в театъра през сегашния сезон?

Освен в  “Непоносимо дълги обятия ”, имам още няколко представления, на които на драго сърце бих ви поканил. “ Перфектни непознати ”, с режисьор Стайко Мурджев, на сцената на " Сълза и Смях ", е на 5-и и 13-и декември.

А “Частици жена ” , с режисьор Крис Шарков, може да гледате на 14-и декември, в Народен Театър “Иван Вазов ”.

Как те промени бащинството?

Трудно ми е да кажа. Още повече, че съм татко относително неотдавна. Със сигурност ме учи да бъда по-отговорен. Може би, след десетина години ще мога да отговоря по-точно на този въпрос, кой знае…

 Мартин Димитров Клетката NOVA

За какво все не ти остава време, а доста ти се желае да правиш по-често?

Имам доста родственици отвън София, с които преди прекарвах огромна част от времето си. Сега не е по този начин, а бих желал да бъде.

 Edna Tik Tok iStock

 
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР