Мартин Деянов вече е позабравено име у нас, но в

...
Мартин Деянов вече е позабравено име у нас, но в
Коментари Харесай

Глас от Малта: Хамрун е като Лудогорец

Мартин Деянов към този момент е позабравено име у нас, само че в Малта е измежду най-уважаваните чужденци, играли на рицарския остров. Впрочем локалните го одобряват като собствен, тъй като той е израснал там – татко му Георги Илиев-Креката дълги години беше треньор в Малта. У нас той идва на 20 години и прави име с екипите на Хебър и Беласица, с които има близо 150 мача в „ А “ и „ Б “ група група при започване на 21 век, стигна даже и до младежкия народен тим. В Малта е играл за няколко тима, сред които е и Хамрун – има 10 мача през сезон 2013/2014. Останалите са Пиета Хотспърс, Марсашлок, Балзан, Бирзебуга и Гаргур.

42-годишният Деянов, който продължава да живее в Малта и след края на футболната си кариера, разкри пред Gong.bg забавни детайлности за днешния противник на Левски в Лигата на конференциите. Той призна, че „ сините “ са обичания му тим и следи всички вести към него.

„ Мнозина считат, че Левски ще завоюва с лекост в Малта, само че аз не споделям това мнение. Очаквам забавен мач, ще има конспирация до края. Хамрун е много финансово постоянен тим, най-богатият в Малта без подозрение. Може да се каже, че е малтийският Лудогорец. От друга страна обаче имат и много почитатели, в това число и доста гласовита агитка, която оказва огромна поддръжка във всеки мач. В това отношение се приближават до Левски, въпреки и броят им да не е толкоз огромен “, разкрива някогашният футболист.

Според него Хамрун разполага с най-хубавите играчи в страната, а и чужденците в отбора не са за подценяване.

„ Собственик на тима е един най-крупните предприемачи в страната – Джоузеф Портели, който е и измежду най-влиятелните хора тук. Бизнесът му е обвързван със строителство, само че се занимава и с доста други неща. Прави селекциите с обсег – всяка година купува една дузина футболисти. Освен чужденци, притегля и малтийски национали от други клубове. Затова за всички бе изненада, че тази пролет Хамрун отстъпи шампионската купа на Хибърниънс, откакто година по-рано стана първи единствено с една загуба.

Много устойчиво в първите четири мача на Хамрун в Европа се показа двойката вътрешни полузащитници – Матю Гюламие и Роко Прша. Първият е национал, игра чартърен напролет в италианския Сиена, само че се върна в Малта. Доста умел е, има мачове в евротурнирите и с предходния си тим Биркиркара, въпреки че още няма 25 години. Роко е хърватин, пристигна това лято от Словения и доста бързо се утвърди в състава, вкара и гол против Алашкерт. Имат и един бразилец – Емерсон Марселина, който управлява ловко отбраната. И той е като локален – играе в Малта от 7-8 години, преди този момент в други тимове. Много добра двойка са с другия централен бранител – Стив Борг, който от половин година е в тима, само че направи име с Валета и Гзира. Много непрекъснат и значим състезател е опитният вратар Бонело, който от години е и национал. Това лято Хамрун притегли двама нападатели извън – Джони и Елвис, които дават доста очаквания. Да не не помни и Додо, който от дълго време е тук и има мощно наличие на терена, без значение на какъв пост играе “, описа още Деянов.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР