Мартин Чой ще стане първият български участник в едно от

...
Мартин Чой ще стане първият български участник в едно от
Коментари Харесай

Евроспорт ще излъчи пряко 8 часа на Сузука с участието на Мартин Чой

Мартин Чой ще стане първият български участник в едно от най-престижните мотоциклетни надпревари на планетата – „ 8 часа на Сузука ”.

Чой ще пилотира BMW номер 52, дружно с Карел Ханика и Амир Ганем, само че тимът ще бъде подложен пред извънредно тежка борба, поради всеобщото присъединяване на фабричен японски тимове, които цяла година се готвят за тази конкуренция. Другият проблем евентуално ще пристигна от гумите на „ Пирели ”, които кардинално работят сносно, само че на „ Сузука ” ще бледнеят по отношение на особено квалифицираните за надпреварата артикули на „ Бриджстоун ”.

Японското съревнование е и финален кръг от международния шампионат за устойчивост. Първенците от „ Льо Ман ” „ Ямаха GMT 94 ” и спечелилите в „ Бол д`Ор ” „ SERT Сузуки ” са разграничени от едвам една точка в генералното класиране и ще мерят сили на „ Сузука ” с титулярните си водачи. От най-силните европейски тимове през годината в „ 8 часа на Сузука ” ще се включат още „ YART Ямаха ” и „ Хонда ERT ”.

Битката за успеха евентуално ще се води сред японските отбори, които ще показват най-големите мотоциклетни производители. Пилотът от Moto GP Джак Милър ще си партнира с Такааки Накагами и Такуми Такахаши в „ Хонда ” 634, а състезаващият се в цялото състезание екип на „ F.C.C. TSR Хонда ” номер 5 ще бъде с заздравен състав – Щефан Брадл, Доминик Егертер и Ранди де Пюние. 

Най-силната офанзива на „ Ямаха ” би трябвало да пристигна от мотора с номер 21, който ще бъде ръководен от Кацуюки Накасуга и звездите от международния супербайк шампионат – Алекс Лоус и Михаел ван дер Марк. „ Кауасаки ” разполага с по-малък бюджет, само че през предишния сезон зелените се качиха на подиума и никой няма да бъде сюрпризиран в случай че отборът влезе в борбата за успеха. Състезатели ще са Лион Хеслъм и Казума Уатанабе.

През последните две години „ Ямаха ” завоюва първото място, с помощта на по-дисциплинирано каране и по-добра надеждност на усъвършенстваната YZF-R1, само че новите модели на „ Хонда ” и „ Кауасаки ” са към този момент в задоволително напреднали стадии на своето развиване и би трябвало издържливостта да е на много по-високо равнище. Не може да се каже същото за „ Сузуки ”, защото това е дебютната година на новото GSX-R 1000.

Влажността и високите температури ще бъдат водещо предизвикателство за водачите, дружно със заобикалянето на паданията, които всяка година през последното десетилетие надвишават 100 в хода на дистанцията.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР