Мартин Божилов спечели 4 титли с екипа на Марек Юнион

...
Мартин Божилов спечели 4 титли с екипа на Марек Юнион
Коментари Харесай

Мартин Божилов: Титла с ЦСКА ще е сбъдната мечта

Мартин Божилов завоюва 4 трофеи с екипа на Марек Юнион Ивкони. Сега 30-годишното либеро, който мина и през националния ни тим, е мощно окуражен да донесе желан трофей на ЦСКА. Той мина при армейците през 2016-а и на два пъти остана доста покрай златните медали. Преди старта на третия си сезон в клуба, Божилов приказва за упованията и съперниците в Суперлигата.

Започваш трети сезон в ЦСКА, каква е настройката?

- Стартирам с положителна настройка. Отборът се резервира, като успяхме да притеглим Симеон Александров от Левски, което е в наш плюс. Засега подготовката ни върви добре, остава още известно време, поради че вместо на 12 октомври шампионата ще започва на 19-и, което ни дава още опция да почистим някои неточности, които позволяваме.

Какви ще са задачите, откакто в последните две години спечелихте постоянния сезон и играхте край на Суперлигата?

- Нашите цели постоянно са високи, на фона на останалите тимове, имам предвид Нефтохимик, Хебър Пазарджик, Монтана и Левски, ще опитаме да се преборим с тях и да вървим малко по малко към върха. Най-важното е да нямаме тежки травми, както бе през предходната година. Ако всички са здрави, резултатите ще бъдат позитивни.

Въпреки проблемите с травми през предишния сезон се борихте за купата. Ако в този момент махнете контузиите от уравнението, какво ще значи това за ЦСКА?

- Все още не мога да кажа, тъй като всички тимове от първата осмица, като се изключи нашия отбор, се укрепиха с задгранични състезатели. Ясно е, че Хебър и Левски ще са по-силни от предходната година. Нефтохимик също, въпреки да не се знае в какъв тъкмо състав ще бъде. Като изключим Валентин и Георги Братоеви, които на този стадий отсъстват, остават сериозен кандидат. Нямам още директно усещане от Монтана и Левски, само че и те влизат в битката.

С какви упования пристигна в ЦСКА преди две години и доколко се оправдаха те?

- Очакванията бяха за смяна, тъй като аз бях 6 години в Марек и имах потребност от нов въздух. Дойдох с настройката да реализираме нещо огромно, да станем първенци. Бяхме доста близо в първата ми година, само че Нефтохимик се укрепи през зимата и стана по-силен от нас. Опитахме да се противопоставим доколкото можем, само че за жалост не успяхме и те справедливо, предвид на братята Братоеви и Ники Николов, станаха първенци. През предишния сезон на финала в Бургас бяхме много близо, може би и шансът не ни стигна тогава, само че в третия мач нямахме мотив и бяхме изрично надиграни.

Доволен ли си от тези две години и благополучен ли си тук?

- Определено съм доста удовлетворен. Работи се сносно, пробва се да се построи сплав сред по-опитни и по-млади момчета. В ЦСКА има страховит колектив, който си пролича през предходната година, когато в резултат на множеството контузии играхме в странни ротации, само че успяхме да се обединим, да си подадем ръка и да запишем солидни резултати.

Смяташ ли, че това което отличава ЦСКА от останалите тимове е характерът, който се желае, с цел да играеш за клуба, както и неговите почитатели?

- Определено характерът е измежду водещите детайли, тъй като тимът в никакъв случай не се предава. Всички ни бяха отписали предходната година, само че не се отказахме и се преборихме. В плейофите никой не вярваше, че ще отстраним Хебър, изключително след първия мач, който загубихме, само че го направихме. С Монтана бе по същият метод. Паднахме в откриващата среща, само че по-късно направихме поврат и в „ Христо Ботев” спечелихме с два тайбрека, което сподели нашия темперамент. Победихме, не без помощта и на нашите почитатели, които постоянно ни поддържат и са зад нас.

Каква оценка би сложил на публиката на клуба?

- 6+. Нямам какво друго да кажа. Феновете на ЦСКА са №1 в България, това мога да го кажа изрично. За първи път усетих атмосферата в „ Арена Армеец”, когато играхме с Амрисвил в евротурнирите. Тогава беше необикновено, несъмнено имаше към 5 хиляди души и беше неповторимо. Следващият паметен миг бе против Левски, още веднъж там, като се сътвори ужасно шоу, имаше почитатели и на сините, отново имаше към 4 хиляди души. Дано отново да се повтори подобен конфликт, в тази огромна зала, тъй като от това печели българският волейбол.

Покрай мачовете с екипа на ЦСКА ли стана почитател на клуба или още преди този момент?

- Аз съм почитател на ЦСКА още от дребен. Това е тимът на сърцето ми и това бе една от аргументите да приема офертата на ЦСКА преди две години. Сашо Попов ми се обади и не се и замислих, тъй като към този момент желаех да поема ново предизвикателство. Проектът, който той ми показа, бе доста успешен и одобрих с най-голямо наслаждение.

Сбъдна ли детска фантазия?

- Да, в никакъв случай не си бях представял, че ще играя за ЦСКА, само че ето, че това се случи и съм извънредно удовлетворен, че съм част от клуба. За да се осъществя на 100 % ще се наложи да спечелим купата. Но няма да е по никакъв начин елементарно, тъй като тази година конкуренцията ще е доста по-голяма. Ние имаме своите шансове и ще се борим с всеки мач. Дано най-сетне трудът ни се възнагради.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР