Мартин Божанов си е сменил ЕГН-то и фамилното име.“Това потвърди

...
Мартин Божанов си е сменил ЕГН-то и фамилното име.“Това потвърди
Коментари Харесай

Калин Стоянов потвърди: Мартин Божанов си е сменил ЕГН-то и фамилното име

„ Мартин Божанов си е сменил ЕГН-то и фамилното име. “Това удостовери вътрешният министър Калин Стоянов.

Той посочи, че промяната на единния цивилен номер, както и на семейството, е осъществена със правосъдно решение преди 2000 година.

„ Извършена е смяна в ГРАО на фамилното име на Мартин Ангелов Божанов, като преди този момент той е бил Мартин Ангелов Ангелов. Като с изключение на смяна във фамилното име, имаме смяна и на последните пет числа от ЕГН-то на Мартин Божанов. Сега следва в незабавен порядък да правим инспекция на място в ГРАО, с цел да установим кой, по какъв начин, по какъв метод и с какви претекстове и на какво съображение е станало това, “ сподели той.

Мартин Божанов си е сменил ЕГН-то и фамилното име

Министър Стоянов удостовери, че е разпоредена инспекция, с цел да стане ясно в коя от структурите е имало сигнали, както очевидни, по този начин и оперативни във връзка с Мартин Божанов.

„ В Министерство на вътрешните работи ние разпоредихме и инспекция по отношение на това да забележим в коя от структурите е имало сигнали, както очевидни, по този начин и оперативни във връзка с Мартин Божанов. И през вчерашния ден пред вътрешна комисия аз ясно го заявих, че през времето, през което бях шеф на ГДБОП ние работихме извънредно интензивно по този човек, събрахме много материали, като всички са изпратени на прокуратурата и по тях има формирано досъдебно произвеждане. В момента следва да установим и други такива сходни сигнали, които евентуално са работени в службите, само че на този стадий инспекцията не е завършила, добави той.

Министерство на вътрешните работи излезе с нови разкрития по случая „ Нотариуса “, напомня SafeNews.

„ Не разполагаме със лист с имена на членовете на по този начин наречения частен клуб за магистрати на Мартин Божанов-Нотариуса. “ Това съобщи основният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев.

„ Искам да се прекратят всевъзможни спекулации. Какви описи са оповестени и тиражирани е медиите – нямам визия. Не разполагаме с такива. Възможно е да съществуват в друга институция. Но в границите на Министерство на вътрешните работи нямаме съответни имена ”, безапелационен беше Коцев.

Коцев акцентира, че смяната на имената на Нотариуса не би трябвало да е повлияла на метода от страна на институциите към неговите деяния и какви ограничения са били предприемани.

„ В листата с магистрати, които са били част от по този начин наречения „ клуб на магистратите “, участват 10-12 души на управителни позиции – съдии и прокурори, само че повече прокурори. “ Това заяви  съпредседателят на ПП-ДБ Атанас Атанасов.

Източник: Българска национална телевизия

За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News Showcase

Още вести четете в категория Крими & Темида.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР