Мартин Божанов-Нотариуса е бил защитен свидетел на прокуратурата срещу бившия

...
Мартин Божанов-Нотариуса е бил защитен свидетел на прокуратурата срещу бившия
Коментари Харесай

Мартин Нотариуса бил защитен свидетел, опитали да го убият още през 2008 година

Мартин Божанов-Нотариуса е бил предпазен очевидец на прокуратурата против някогашния следовател Петър Петров, по-известен като Пепи Еврото, съобщава Safenews.bg. 

Според източници от Министерство на вътрешните работи, Нотариуса до неотдавна е имал назначена полицейска защита, сходна на тази на някогашната жена на Пепи Еврото - Любена. Наскоро обаче гардовете били отзовани, защото в Министерство на вътрешните работи считали, че няма заплаха за живота на Божанов.

В същото време стана ясно, че последното нещо, което Божанов е написал във Viber профила си е: „ Колкото по-малко знаеш, толкоз по-спокойно спиш. А колкото повече знаеш, толкоз повече пиеш. “ Той е качил сторито във Viber след последния си сън - на 30-ти против 31-ви януари.

На 31 януари се прибрал в дома си в комплекс “Глория палас ”. Около 19,20 часа и паркирал колата си след бариерата. По това време се сменяла защитата. Негов комшия разхождал кучето си из двора. Той чул изстрелите и видял по какъв начин Божанов пада на земята. Мъжът се уплашил и незабавно се прибрал. Твърди, че по този начин и не видял килъра.

Днес от Столична дирекция на вътрешните работи оповестиха и различен объркващ факт - Нотариуса е погубен в 19:20 часа, само че брачната половинка му Гергана подава сигнал малко след 20 часа, т.е. - към 50 минути след разстрела. Самата тя не е дала рационално пояснение. 

По непотвърдена информация това не бил първи опит за убийството на Божанов. Още през 2008г, откакто прави първия си заможен удар, е атакуван Направен е опит да бъде прострелян в столичния квартал „ Фондови жилища “, където е живял към оня миг. Единственото, което е избавило като по знамение живота му, е неточност на стрелеца и близка стоянка на таксита.

През 2013 година, още веднъж след противоречива договорка с парцел с лица от ъндърграунда, Божанов отново е нападнат. Случката се разиграва сутринта през летен ден в столичния квартал „ Свобода “. Нотариуса, вървейки пешком към автомобила си, е нападнат от 4 лица с маски и тръби.

Те му нанасят толкоз тежка телесна контузия, че той лежи за лекуване четири месеца във ВМА.

 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР