Мартин Божанов - Нотариуса е бил със сменени лични данни

...
Мартин Божанов - Нотариуса е бил със сменени лични данни
Коментари Харесай

Шефът на СДВР: Няма данни Нотариуса да е пазен от МВР

Мартин Божанов - Нотариуса е бил със заменени персонални данни в продължение на 2 години, като персонални документи с подправените имена и ЕГН не са му издавани. Това съобщи пред БТВ директорът на Столична дирекция на вътрешните работи основен комисар Любомир Николов. По думите му главният претекст за убийството на Нотариуса е финансов, а причинителят е работил професионално.
Прочетете още
Спрямо това има ли към този момент обвинен за убийството на Божанов, Николов означи, че " имам вътрешно чувство, че скоро неуморният труд на сътрудниците от бранш убийства ще се възнагради с триумф ". За претекстовете за убийството основният комисар уточни, че " претекстове по отношение на това лице със противоречива известност има доста. Но фактически имаме главен претекст, по който работим и мисля, че той ще се окаже правилен. По-скоро е финансов претекст ".

Относно това дали килъра на Божанов е един, Николов разяснява: " в общи линии изстрелите, които са създадени са три и смятам, че са създадени от един човек с едно оръжие. Това демонстрира и експертизата на гилзите ". По думите му " изстрелите са създадени от 10-12 метра. Убийството е станало незабавно след паркиране на лекия автомобил на паркомясто, което нормално е употребявал, и сега на убийството е получил прецизен професионален изстрел в задната част на тила ".

" Свидетели откриваме и към сегашния миг. От това, което установихме в първичните огледи е, че е имало много лица, преминавайки наоколо, само че за жал те не са могли да го видят и не са подали навременен сигнал, с цел да можем да създадем организация и да установим причинителя по горещи следи ", означи още комисарят.

Николов съобщи, че " телефоните на Божанов са назначени за експертиза ", като " скоро ще имаме резултати ". " В хода на претършуване на жилището и автомобила установихме единствено 2 телефона, които той е употребявал последните 6 месеца. Предстои да бъдат отключени и да бъде оценено всичко, в това число телефонните диалози в тях ", изясни оше той.

Според Николов Нотариуса не е бил обезпокоен директно преди да го убият.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР