Мартин Божанов - Нотариуса е бил пребит брутално точно преди

...
Мартин Божанов - Нотариуса е бил пребит брутално точно преди
Коментари Харесай

Нотариуса е бил пребит, преди за бъде застрелян

Мартин Божанов - Нотариуса е бил пребит брутално тъкмо преди да бъде убит в главата. Това излиза наяве от информация от лекари, които са прегледали фотоси на жертвата след аутопсията й.

По мнението не медиците, които пожелаха да не им се загатват имената, от фотосите ясно проличава, че Нотариуса е налаган с предмет, който e бил леко подострен или в края на който е имало уголемение. Божанов е със строшен нос, с няколко фрактури на черепа и с отоци по лицето. Специалистите са безапелационни, че тези удари са настъпили преди гибелта на Божанов и са нанесени със страшна мощ и чудноват предмет. Възможно е Нотариуса да е обичай с приклада на револвера, с който след това е погубен.

Според лекарите, с които " България Днес " беседва, побоят е бил сериозен и е нанесен преди гибелта на Нотариуса, тъй като другояче по лицето на жертвата не би трябвало да има кръв, отоци и синини. Те не се появяват, в случай че боят е след гибелта.

Нотариуса има и фрактура на темпоралната кост, т.е. на слепоочието, която няма по какъв начин да се стане от патрон, било то фронтално или напречно, в случай че не е от упор. Но изстрел от упор е изключен, тъй като няма нагар по челото, дупката от патрона е идеална и няма следи от самото оръжие.

След като е пребит, Нотариуса е убит с един патрон в главата. Това навежда на мисълта, че килърът най-вероятно е бил над жертвата си, когато е дръпнал спусъка. Побоят е следващият факт, който буди неразбиране.

От началото на следствието на необятната аудитория се икономисват разнообразни обстоятелства, свързани с убийството, а други са несъмнено озадачаващи.

Така да вземем за пример стана ясно, че сигналът за убийството идва над 50 минути след ликвидирането на Нотариуса. Свидетел е видял стрелеца, само че не се е обадил, различен очевидец е видял по какъв начин Божанов сякаш се сгромолясва на земята от патрона, само че и той не е подал сигнал. Накрая дамата на Нотариуса вижда на камерите, че мъжът й лежи до колата си на паркинга в затворения жилищен комплекс в кв. Горна баня, където живеят. Първоначалната версия беше, че Нотариуса е убит пред дамата и децата си.

Твърди се се също, че килърът е стрелял прикрит зад оградата на комплекса, в което се е намирал Нотариуса. Това няма по какъв начин да се е случило, в случай че убитият е бил обичай директно преди гибелта си.

В същото време неразбираемо за какво частният клуб на Божанов, в който се твърди, че той се е срещал с десетки съдии и прокурори, бе претърсен дни след убийството му, както тогава и бяха конфискувани записи от камери в региона. Подозрения бъди въпросът за какво проверяващите се бавят толкоз с обиска, оставяйки задоволително време заведението да бъде прочистено от всичко компрометиращо.

Не е ясно и по какъв начин по този начин първоначално в един от телефоните на Нотариуса бяха открити имена на десетки съдии и прокурори. Само дни по-късно се оказа, че телефоните са били форматирани и на тях няма никакви данни за контактите на убития. Това ще провокира вътрешно следствие в структурите на Министерство на вътрешните работи, тъй като има опасения, че чиновници, които вземат участие в схемите на Нотариуса, са заличили данни от телефоните му.

Нотариуса бе премахнат малко след 19 часа на 31 януари в жилищен комплекс в столичния квартал Горна Баня. Сигналът за убийството е подаден от жена му Гергана към 50-55 минути по-късно. Причината била, че той излязъл да пазари, само че се забавил дълго. Съпругата почнала да му звъни, само че Нотариуса не вдигал. Съпругата слязла на паркинга и видяла автомобила на мъжа си и неговото тяло до него.

По-късно се оказа, че камера е снимала по какъв начин Нотариуса е прострелян и пада, само че не се вижда причинителят. По оперативни данни изстрелът е изработен отвън комплекса от страната на реката, през ограда. Куршумът е диаметър 9х19 мм, който е най-често срещаният патрон у нас. Това прави още по-трудно откриването на точното оръжие, с което е погубен Нотариуса. Някои считат че може да е премахнат с " Макаров ", защото е извънредно благонадежден револвер и постоянно бандитите са запасани точно с подобен.

В момента има две версии за разстрела на Нотариуса. Едната е, че зад покушението стои спор от предишното му. Според друга версия в дъното на поръчковото ликвидиране са лобистки ползи в Темида. Разследващите допускат, че част от уредниците на покушението може от дълго време да са отвън България, както и директният причинител.

Изпълняващият функционалностите основен прокурор Борислав Сарафов дружно с други прокурори влязоха в постройката на Софийската районна прокуратура (СРП), с цел да стартират инспекция по каузи, оповестяват от държавното обвиняване. В нея вземат участие 21 чиновници от Върховната касационна прокуратура (ВКП), а началник е Виктор Малинов, завеждащ отдел " Инспекторат " на ВКП.

Преди дни от държавното обвиняване оповестиха, че за интервала от 2004 година досега по отношение на убития Мартин Божанов-Нотариуса има 25 преписки и досъдебни производства. По-голямата част от тях са водени в Софийската районна прокуратура и са по отношение на вероятно осъществявани от Божанов измами с недвижими парцели и други, като Борислав Сарафов разпореди да бъдат тествани всички актове. Проверка към този момент тече и в Министерство на вътрешните работи.

Действията на прокурорите са свързани точно с убития Мартин Божанов-Нотариуса, удостовери основният прокурор. Сарафов е безапелационен, че няма да се двоумят да погнат магистратите, които са работили за Нотариуса.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР