Мартин Божанов – Нотариуса, който бе показно застрелян от наемен

...
Мартин Божанов – Нотариуса, който бе показно застрелян от наемен
Коментари Харесай

Мартин Нотариуса откраднал с измами 200 имота в София

Мартин Божанов – Нотариуса, който бе показно убит от наемен палач пред очите на 68-годишната му майка – юрист с крими закваска и двете му деца, се е придвижвал с многолюдна защита и блиндирана лимузина „ Ауди “ през последните месеци от живота си. Това разкриват съседи на ликвидирания 45-годишен заможен лъжец, самообявил се за кадровик в правосъдната система.

 

Мартин Божанов беше премахнат в къщата си в тузарския жилищен комплекс „ Глория Палас ". край кв. „ Горна Баня “ в сряда към 19,26 ч. Според първичната информация обаче показното ликвидиране е било осъществено от няколко души – отряд убийци, които са стреляли по жертвата неведнъж.

 

Други настояват, че килърът на Мартин Нотариуса е един, който разкрил огън против него, когато той паркирал автомобила си пред къщата си и слязъл от него. В последна сметка, от полицията оповестиха публично, че килърът е един. Свидетели на разстрела на Мартин Нотариуса са станали неговата майка, която е на 68 години, и двете му деца на 4 и 1 година Те обаче не са потърпевши. Съпругата му също е била в къщата, само че не е очевидец на канонадата от патрони.

 

Убийството е станало по време на промяната на охранителите в частния жилищен комплекс, където всяка една от къщите коства над 2 млн. лева Комплексът гъмжи от камери за видеонаблюдение, само че и те не са стреснали наемния палач, който бил с маска.

 

Според една от първичните версии стрелбата против Мартин Нотариуса открита от близките дървета, откакто наемникът е прескочил оградата на комплекс „ Глория Палас “. Макар в никакъв случай да не е бил нотариус, Мартин Божанов беше прочут в родния ъндърграунд с прякора Нотариуса и със стотиците измами с парцели, сътворени от него и бандата му. „ Няма договорка, в която той да е бил честен “, описват хора, които го познават добре.

 

През есента на 2018 година Мартин Нотариуса става обект на следствие от страна на Министерство на вътрешните работи, откакто против него подават сигнал наследниците на починал78-годишен софиянец, от който Божанов отмъква с подправени документи апартамент на столичния бул. „ Витоша “. Според осведомени с следствието оттогава, Мартин Нотариуса е бил проверяван и по отношение на парцелите и наследството на ликвидирания варненски предприемач Борислав Манджуков. Смята се, че посредством подправени документи измамникът Божанов се е домогнал до част от активите на Манджуков директно след убийството му през 2014 година

Според следствие от 2018 година, което за първи път освети измамника, трима служители на реда са част от бандата на Мартин Нотариуса за имотни измами - служителят от „ Икономическа полиция ” Петър Илиев и Мирослав Иванов, и Станимир Манолов от Столична дирекция на вътрешните работи. Не е известно дали към днешна дата въпросните към момента са настоящи чиновници на Министерство на вътрешните работи, или са били отстранени от служба.

 

Ужилени от Мартин Нотариуса разказват по следния метод схемата, по която той е задигал парцели: „ Полицаите вадят непозволено от общинската администрация БДС удостоверения за наследници. Когато открият, че към момента жив възрастен човек или неотдавна умрял пенсионер от София няма правоприемник, Мартин Нотариуса и служителите на реда, които работят с него, трансферират парцелите с подправени пълномощни. Те се издават от адвокатската фирма на юрист с малко име Калин “.

 

В схемата на Мартин Божанов – Нотариуса, вземат участие и двама съдии, и няколко прокурори, като един от обвинителите е сниман неведнъж в заведение наоколо до Румънското посолство, благосъстоятелност на имотния лъжец. Имената на прокурорите и съдиите, участващи в незаконните схеми на Мартин Нотариуса, са засекретени. Отговорник за контактите с магистрати в бандата на Мартин Нотариуса е дясната му ръка Ники Прасето.

 

Сред най-скандалните случаи на имотна машинация, сътворена от дръзката тайфа на Мартин Божанов, е случай от 2016 година със 74-годишна стара столичанка. Старицата е собственичка на няколко магазина на улица „ Фритьоф Нансен “ против НДК.

 

Бабата в омъжена за водача на Мартин Нотариуса с цяла директория подправени документи, без даже да знае кой е младоженецът. След като дамата умира, парцелите й се озовават в ръцете на незаконната задруга. Наглата тайфа продава жилищата за над 2,5 милиона лв., а същинските наследници остават с пръст в уста. В различен случай професор, който живее от години в Америка, се оказва прецакан с парцел за над 1,5 млн. лв.. Когато се прибира в България, ученият научава, че е продал къщата си на улица „ Вишнева “.

 

„ Схемите на Мартин Нотариуса и бригадата му от ченгета и юристи са колосални. Става въпрос за над 200 заграбени парцела в цяла София, както и имоти в Панчарево, Драгалевци, Бояна и други влиятелни квартали.

Мартин Нотариуса постоянно е имал тил в Министерство на вътрешните работи и в прокуратурата и това му даваше самочувствие да се счита даже за кадровик в правосъдната система. През последните години от живота си се фукаше, че може да „ оправя “ каузи и че управлява съдии от Софийския апелативен съд, както и прокурори, на които е уредил евтини парцели, заграбени с измами през годините… Накрая го гръмнаха като куче! “, разяснява осведомен в елементи с незаконната активност на мошеника.

 

Малко прочут факт е, че убитият заможен лъжец Мартин Божанов е племенник на скандално известния някогашен нотариус Слави Крашевски – единственият нотариус в България, чиято адвокатска фирма беше запечатана обществено от управляващите през 2006 година, а правата му – отнети.

 

Срещу нотариус Слави Крашевски се водеха дознания по десетки сигнали за фиктивни покупко-продажби за продажби на парцели и коли. Той обаче бе наказан единствено по един случай, с помощта на това, че собственичката на фиктивно продаден автомобил не е била в България при изповядването на договорката, и измамата беше елементарно доказуема. Крашевски стана прочут на медиите и с това, че през 2004 година се опита да открадне формираното против дело от правосъдния списък като го сменени с директория от вестникарски отрязъци за Ванга.

 

„ На процедура Мартин Божанов наследи активността, а и контактите на своя чичо Слави Крашевски. За разлика от него обаче не стигна до подсъдимата пейка, а го застигна гангстерското правораздаване “, разясняват познати на убития заможен лъжец.

 

Любопитен подробност е, че  Мартин Нотариуса е първият клиент на комисията за конфискация на незаконно  благосъстояние „ Кушлев “. През 2008 година комисията „ Кушлев “ лишава имущество за 430 000 лв. от Божанов, откакто той е наказан за машинация с парцели по дело, по което обвинен, само че оневинен е чичо му Слави Крашевски.

 

Мартин Божанов – нотариуса, беше и един от героите в следствието на организацията „ Антикорупционен фонд “ от 2021 година В него беше разказана историята към ареста на ресторантьора и лихварски необут Веселин Денков – Весо Брадата. Той беше арестуван по дело, обвързвано с убийството на брокерката Станка Марангозова. Весо Брадата прекарва няколко месеца в ареста.

 

Разследването на АКФ демонстрира по какъв начин жена му – някогашната „ Мис България “ Ивайла Бакалова води диалози за освобождението на Денков с главен акцент, какъв брой пари би трябвало да се платят, с цел да излезе от ареста. Един от събеседниците й бе някогашният народен представител Яне Янев. Другия бе Божанов. В записания диалог той твърдеше, че „ съветва “ доста пола по разнообразни въпроси. Според осведомени Мартин Нотариуса, без подозрение, е имал голямо въздействие н закрития Специализиран углавен съд и ежедневно е посещавал постройката му.

 

Шефката на градската прокуратура Илияна Кирилова пристигна на мястото на изтезанието. Тя разгласи след убийството, че ще има инспекция за остарели следствия против него.

„ Доколкото знам, Мартин Божанов – Нотариуса, през годините е бил забавен около делото „ Крашевски “. В момента служебно ми е известно, че в Софийската градска прокуратура има подадени сигнали за опасност от негова страна по отношение на магистрати “, съобщи сбито Кирилова.

Инфо: Уикенд, crimesbg.com

Тагове: Мартин Божанов – Нотариуса имотни измами Слави Крашевски нотариус Станка Марангозова Илияна Кирилова Ивайла Бакалова Веселин Денков – Весо Брадата
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР