Мартин Божанов – Нотариуса е идвал два или три пъти

...
Мартин Божанов – Нотариуса е идвал два или три пъти
Коментари Харесай

Секретарката на Зартова: Нотариуса е идвал няколко пъти в кабинета ѝ. Адвокатът му по няколко пъти седмично

Мартин Божанов – Нотариуса е идвал два или три пъти в кабинета на прокурор Невена Зартова, есента на 2022 година, какви въпроси са обсъждали не мога да кажа. Това уточни правосъдният секретар в Софийска районна прокуратура Диана Колева по време на чуване в Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет.

Колева изясни, че кабинетът ѝ е бил до този на Невена Зартова, като тя ѝ е казвала чиновниците долу в постройката да го посрещнат. След това Колева го е изпращала.

Доста по-често обаче в кабинета е бил юриста на Нотариуса - Велимир Атанасов.

Това нормално се е случвало в късния следобяд, в седмицата два или три пъти. Той не е бил посрещан, само че Колева не знае по какъв начин е влизал. Според нея в случай че е имал имал карта за достъп до постройката, тя може да се наблюдава.

По-рано арбитър Галина Георгиева отхвърли да познава Нотариуса.

Никога и по никакъв мотив не съм се произнасяла под въздействието на никого, сподели съдията.  Тя добави, че в случай че има някой, който ѝ е ходатайствал или въздействал да реши несъмнено дело, дано да сезира прокуратурата и да каже, че е направила закононарушение.

В началото на съвещанието стана известно, че Георгиева, която е някогашен арбитър в апелативен профилиран съд и някогашен член на Висш съдебен съвет сама е помолила да бъде изслушана.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР