Мартенски базар се провежда на централния градски площад в Силистра,

...
Мартенски базар се провежда на централния градски площад в Силистра,
Коментари Харесай

Мартенски базар в Силистра

Мартенски базар се организира на централния градски площад в Силистра, заяви БНР. В самобитната комерсиална галерия, която ще продължи до 3 март, вземат участие 41 изложители, предлагайки направени от тях мартеници и сувенири, свързани с Баба Марта.

Сред цветните слънца на площада са майсторът на национални занаяти Виктория Денева от Алфатар, която и тази година е в плела в едно обичай и обичаи и настоящи сюжети, които да ни защищават от зли сили и ковид.

В базара вземат участие и школите по изобразително изкуство към ОДК – Силистра, водени от Елена Маркарян и Вихрен Иванов, които оферират мартеници и произведения от дърво и керамика, дело на децата. Като задачата е благотворителна - запуване на материали за работа на дребните художници.

Галина Даскалова и нейните възпитаници от ПЗГ " Добруджа " също са изработили мартеници. Има и специфични оферти за домашни любимци, дрехи за книги и възглавници с лавандула и пакетирани билки, отгледани от младежите - група от близо 30 момчета, което с възторг са се научили да шият и плетат на една кука.

В събота и неделя в базара ще се включат и доброволците от БМЧК Силистра, които ще събират средства за стратегия „ Топъл обяд “ на БЧК и за социализиране и подкрепяне на небогати деца и младежи.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР