Мартениците от изкуствени материи, като полиестер и акрил например, могат

...
Мартениците от изкуствени материи, като полиестер и акрил например, могат
Коментари Харесай

Внимавайте с мартениците от изкуствени материи и апликации, съветват от „Ние, потребителите“

Мартениците от изкуствени материи, като полиестер и акрил да вземем за пример, могат да провокират алергични реакции при хората с по-чувствителна кожа и при децата. Риск от зачервявания и обриви съществува и когато са употребявани нездравословни багрила за конците или другите детайли на изделието, предизвестяват от „ Ние, потребителите “.

Метални детайли с високи равнища на олово, кадмий или никел, както и пластмасови приложения с нездравословни химични съединения като постоянно потребления Бисфенол А могат да доведат до нарушавания на репродуктивната система и даже до онкологични болести.

Затова, изключително в случай че мартеницата има директен допир до тялото, както е при гривни, огърлици, обеци, пръстени и други, наложително изберете такава, за която има информация за съставните детайли. Наличието на данни за производителя или вносителя също са поръчител в някаква степен, защото те носят отговорност за сигурността, показва пред БНР създателят на „ Ние, потребителите “ Габриела Руменова.

„ Обръщайте внимание и на предизвестията като това, че мартеница с дребни детайли като мъниста или фигурки на обичани анимационни герои не е подобаваща за деца до 3-годишна възраст. При слагане в устата и усвояване може да се стигне до задавяне и даже задушаване. Избягвайте мартениците, които имат остри или режещи елементи, защото крият риск от убождане или порязване “, прибавя специалистът.
Имайте едно мислено, че информацията за материите на обособените елементи може и да не е вярна. Особено когато не е прочут производителят или вносителят. В магазинчета от вида " направи си самичък " се продават поотделно всички нужни детайли за " сглобяването " на една мартеница - от конците, през разнообразни по тип и материи приложения до подложни картончета с авансово разказани съставки. Съмнение в посетен на инцидентен принцип сходен магазин буди събитието, че на всички картончета е изписано " памук ", а нито един от изложените модели конци не съдържа това влакно.

Преглеждайте деликатно, когато избирате и не допускайте от нехайство да подарите вместо благопожелание да здраве, здравословен проблем.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР