Мъртъв ли е Путин?Този въпрос витае из руските социални мрежи

...
Мъртъв ли е Путин?Този въпрос витае из руските социални мрежи
Коментари Харесай

Един призрак броди из Telegram - призракът на Путин

Мъртъв ли е Путин?

Този въпрос витае из съветските обществени мрежи - не за първи път - само че към този момент стигна и до Кремъл.

В продължение на години анонимният Telegram-канал " Генерал СВР " разгласява серия от изказвания за това, че 70-годишният Владимир Владимирович е в тежко здравословно положение, а служебните му отговорности са трансферирани на " добре сресан " негов двойник.

Всекидневните дописки в канала припомнят на стила на черната комедия " Смъртта на Сталин " - както по сюжета (диктаторът умира ненадейно във вилата си), по този начин и по политическите интриги.
23 октомври: " Генералът " оповестява, че охранителите на Путин чули " звук от рухване в спалнята на президента " в резиденцията му и го заварили да се гърчи конвулсивно на пода, въртейки очи.24 октомври: Telegram-каналът към този момент осведоми, че " действителният Путин " лежи в зала за интензивна терапия и е включен към инсталация за наблюдаване на виталните индикатори, до момента в който " хора от близкото обграждане на президента водят съвещания с няколко групи от елита " кой ще взема решенията, до момента в който двойникът краткотрайно продължава да се показва за президент. Името на Николай Патрушев, секретар на Съвета за сигурност на Русия, се появява няколко пъти като възможен властови правоприемник.25 октомври: Каналът твърди, че Путин към този момент не е в положение да ръководи, а Патрушев събрал ръководителите на силовите структури от името на " двойника ", с цел да обсъдят нов формат на ръководство.26 октомври: " Генерал СВР " твърди, че здравето на Путин се е влошило, а макар опитите на лекарите да го стабилизират, " няма никакви подозрения за изхода ". Късно вечерта се появява и друга обява, съгласно която " тече опит за държавен прелом ", откакто Путин е умрял в 20:42 ч. във Валдай. " Охраната на двойника е засилена, текат дейни договаряния ", написа анонимният Telegram-канал.27 октомври: Авторът на канала разказва по какъв начин тялото на Путин било преместено в хладилна камера, в която " по-рано са съхранявани артикули за надълбоко заледяване в резиденцията във Валдай ", а лекарите-реаниматори били разграничени в няколко стаи в постройката и са под защита на службите.
Кой е " Генерал СВР "?

Авторът му не е обществено прочут, само че съгласно други Telegram-канали това е някогашният учител от Московския институт за интернационалните връзки Валерий Соловей.

Същият човек през 2020 година пусна конспирация за това, че Путин възнамерявал да се отдръпна от ръководството до една година поради напън от страна на Алина Кабаева. Разбира се, не се случи нищо сходно. Както се оказа по-късно - това е бил интервалът, в който Путин е почнал да възнамерява по какъв начин да унищожи Украйна в цялостна изолираност дружно с доверения си банкер.

Митологизирането на " заболяването на Путин " основава очакване за близкия завършек на режима както на Запад, по този начин и в съветската съпротива, написа каналът BRIEF. Според техните източници Соловей е непосредствен до шефа на " Ростех " Сергей Чемезов и фрагменти на Главното разследващо ръководство на Русия, а новото стартиране на слуховете за положението на Путин може да са сигнал, че битката сред силовите лобита още веднъж се е задействала.

Твърденията за " гибелта във Валдай " накараха представителя на Путин Дмитрий Песков да реагира, като разгласи, че били " неуместна осведомителна имитация ". Защо въобще Песков взема решение да разяснява клюки от Telegram, e обособен въпрос.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР