Марта Басино (Италия) най-накрая бе победена в гигантски слалом валиден

...
Марта Басино (Италия) най-накрая бе победена в гигантски слалом валиден
Коментари Харесай

Уорли спря победната серия на Басино в гигантските слаломи

Марта Басино (Италия) най-сетне бе победена в великански слалом годен за Световната купа по ски-алпийски дисциплини при дамите.

Италианката, която завоюва четири от петте извършени великански слалом досега през сезона, позволи проваляне на домашния сняг в Кронплац където остана трета, откакто бе седма след първия манш. А успеха през днешния ден сграбчи Теса Уорли (Франция), за която това е първи триумф през сезона и общо 14 победа в кариерата и първа от октомври 2018 когато тя победи в Зьолден (Австрия).

Французойката бе пета след първото втурване по „ Ерта “ с пасив от 0.68 секунди по отношение на лидерката след него Мишел Гизин (Швейцария). Тя обаче даде второ време във втория манш и с помощта на грешките и по-слабите спускания на своите съпернички се поздрави с успеха.

Втора през днешния ден с общо закъснение от 0.27 секунди остана победителката от неделния супергигантски слалом в Кран Монтана (Швейцария) – Лара Гут-Бехрами (Швейцария), а третата Басино приключи с пасив от 0.73 секунди. Водачката след първия манш Гизин имаше златен късмет да стопи преднината на Петра Влъхова (Словакия) на върха в генералното класиране за Световната купа, само че позволи неточност единствено няколко врата преди края на втория манш и приключи шеста. Словачката пък остана 12-та през днешния ден.

Така нейната преднина в борбата за огромния бистър глобус е 100 точки пред Гизин, до момента в който трета с пасив от 136 пункта по отношение на Влъхова е Лара Гут-Бехрами. В класирането в дисциплината великански слалом, макар третото си място през днешния ден Басино остава отпред с актив от 460 точки, втора с 336 е Уорли, а третата с 312 е Гизин.

Програмата на Световната купа при дамите продължава този уикенд със втурване и супергигантски слалом в Гармиш-Партенкирхен (Германия). Следващият великански слалом ще се организира по време на Световното състезание в Кортина д‘Ампецо (Италия) идния месец.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР