Март започва облачно време, на много места в страната ще

...
Март започва облачно време, на много места в страната ще
Коментари Харесай

Март започва с облачно време, температурите през месеца ще са от минус 7 до 27 градуса |

Март стартира облачно време, на доста места в страната ще превали дъжд, в Североизточна България подправен със сняг. Вятърът ще духа от северозапад и ще донесе още леден въздух. 

Максималните температури ще бъдат от 4-5 градуса в североизточните региони до 14 в крайните югозападни, за София 7-8 градуса, съгласно прогнозита на Национален институт по метеорология и хидрология. 

В планините ще превали слаб сняг. Ще духа сдържан до мощен северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 1, а на 2000 метра - към минус 6 градуса.

Над Черноморието ще има забележителна облачност и от север на юг на доста места ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб северозападен, след обяд сдържан северен вятър. Максимални температури на въздуха ще са 6-8 градуса, колкото ще е и измежду вълните от 2-3 бала. 

Очакванията са най-ниските температури през месеца да са сред минус 7 и минус 2 градуса, а най-високите - сред 22 и 27 градуса. 

През първото десетдневие от месеца температурите ще бъдат към нормата. Утре ще е съвсем без превалявания. През идващите дни ще бъде най-вече слънчево, температурите ще се покачат. Около средата на десетдневието облачността ще се усили, превалявания ще има към 7 март и в края на десетдневието. Температурите ще останат близки до нормалните.

През първата половина от второто десетдневие температурите ще бъдат към нормата. Времето ще бъде динамично, с условия за превалявания, най-вече от дъжд, само че с краткотрайни намаления на температурите, в Северна България и планинските региони дъждът ще минава в сняг.

През втората половина от десетдневието има по-голяма възможност температурите да се покачат и да са над нормата, а динамичността на атмосферните процеси да се резервира и постоянно да има превалявания от дъжд, в по-високите планински елементи - сняг.

През третото десетдневие остава наклонността за относително високи температури и чести валежи.

След средата на десетдневието има релативно по-голяма възможност и за дни, в които да доминира слънчево време.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР