Март вече започна, а това ни навежда и на въпроса

...
Март вече започна, а това ни навежда и на въпроса
Коментари Харесай

Къде ще играят българските тенисисти през март


Март към този момент стартира, а това ни навежда и на въпроса къде ще играят най-високоранкираните български тенисисти през третия месец на годината. Фокусът в елита на спорта пада върху двата огромни американски шампионата от категория 1000 в Индиън Уелс и Маями, само че в това време има и много други забавни съревнования, в които ще стискаме палци на българските топ състезатели.

Ето за кои шампионати са дали поръчка българите, които са в топ 500 на международната класация:

Григор Димитров

Разбира се, най-хубавият тенисист на България ще бъде част от двата Мастърса в Съединени американски щати. Той ще е подложен, което значи, че ще почива в първи кръг в Индиън Уелс и Маями. В пустинята на Калифорния Григор ще се надява на положително показване, тъй като има да пази 180 точки, извоювани от достигането до четвъртфинал преди година. Тогава той победи Джордан Томпсън, Александър Бублик и Джон Иснър преди да отстъпи на Андрей Рубльов.

В Маями най-малко точки за отбрана няма, защото през 2022-а Димитров загуби на старта от Макензи Макдоналд.

Виктория Томова

Въпреки че сега е на рекордна позиция в кариерата си, Виктория Томова към момента не може да се надява на непосредствено място в главните схеми на шампионати като тези в Индиън Уелс и Маями. Дали е пропуск или целеустремено решение не знаем, само че тя не е подала поръчка за квалификациите в Индиън Уелс, което значи, че няма да взе участие в Калифорния, защото е 19-а запаса за главната скица.

Вместо това тя е декларирала присъединяване на ITF шампионат с награден фонд 60 хиляди $ в Търнава (Словакия). В него тя е най-високоранкираната, а другите известни имена са Юлия Грабер, Осеан Доден, Дария Снигур, Грет Минен, Мона Бартер и други.

След това Томова е декларирала присъединяване в Маями и е част от листата с квалификанти. За момента тя е девета в схемата, което би трябвало да ѝ даде по-лесен път към същинската част на шампионата.

Адриан Андреев

Андреев не игра на шампионати през февруари, само че за сметка на това е декларирал много участия през март. Първото ще бъде още през идната седмица в Лугано. Турнирът е от категория Чалънджър 75 и ще се организира на хард в зала.

Седмица по-късно най-малко по предварителните проекти Андреев би трябвало да е на клей в Унгария за Чалънджър 50 в Шекешфехервар. Той е декларирал присъединяване и на Чалънджър 75 на хард в Лас Франкесас дел Валес (Испания) от 20 март. За всички тези съревнования Адриан попада непосредствено в главната скица.

От 27 март има други четири шампионата в Чалънджър тура, само че описът със поръчки към момента не е оповестен публично.

Димитър Кузманов

След серията шампионати в Индия Димитър Кузманов е решил да направи по-дълга пауза и е отдръпнал поръчката си за Чалънджъра в Анталия през идната седмица. Пловдивчанинът би трябвало да се завърне в игра за Чалънджър 75 на хард в зала в Сан Брио (Франция). По поръчките досега Кузманов е четвъртият най-високоранкиран в схемата на шампионата. Много евентуално е да се включи и на някой от шампионатите седмица по-късно.

Александър Лазаров

След като се трансформира във втория българин с присъединяване в главната скица на равнище АТР 500 Алекс Лазаров ще би трябвало да се завърне към участията в Чалънджър тура с вяра да доближи до позициите, даващи право на игра в квалификациите за Ролан Гарос.

Контузията в гърба няма да му разреши да играе на декларирания шампионат в Анталия през идната седмица като по думите му задачата е да бъде „ покрай 100% за 20 март “.

На 20 март стартира Чалънджър 100 шампионата в швейцарския курорт Бил. В момента Лазаров е първа запаса за главната скица и на процедура е несъмнено, че ще влезе в нея. Седмица по-късно е декларирал и присъединяване на Чалънджър 125 на клей в Сан Ремо, на който по всяка възможност ще играе квалификации.

Гергана Топалова

Отскоро втора ракета на България, Гергана Топалова е декларирала много участия в ITF тура и през март. През идната седмица тя би трябвало да взе участие на упоменатия към този момент шампионат от категория W60 в Търнава като ще опита да мине през квалификациите.

Тя е част от пресявките и седмица по-късно за W25 на клей в испанския град Палманова. На същото място шампионат ще има и от 20 март като за въпросната седмица Топалова има още няколко варианти като 25-хилядниците в Москера (Колумбия) и Джакарта (Индонезия).

Изабелла Шиникова

За Изабелла Шиникова март ще бъде изпълнен с участия в ITF тура при дамите. За идната седмица тя е декларирала присъединяване на 25-хилядника в Претория (Южна Африка). Към момента е първа запаса за главната скица и по всяка възможност ще влезе непосредствено в схемата.

Седмица по-късно в Претория има още един шампионат, този път с награден фонд 60 хиляди $. За него тя е осма в листата с квалификантки.

Изабелла е декларирала няколко шампионата и за седмицата сред 20 и 26 март като ще изчака да види в кой от тях ще попадне.
Tenniskafe.com · Подкастът Tennis Café: Лазаров, Мъри и една алена рокля
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР