Mарсоходът на НАСА Perseverance измина първите си метри на Марс,

...
Mарсоходът на НАСА Perseverance измина първите си метри на Марс,
Коментари Харесай

Марсоходът на НАСА измина първите си метри на Марс

Mарсоходът на НАСА Perseverance измина първите си метри на Марс, където дойде преди две седмици. Апаратът мина общо шест метра и половина на повърхността на планетата.

Марсоходът с шест колела, който се задвижва с плутоний, е минал шест метра и половина за 33 минути, оповестиха от НАСА:

" Планът ни, който беше изпълнен идеално, беше първо да напреднем с четири метра напред, да създадем 150-градусов завой наляво и по-късно да се върнем обратно с два метра и половина. По време на пътя снимахме следите от роувъра върху марсианската повърхнина. "

Очаква се марсоходът да може да изминава по 200 метра за един марсиански ден, който е малко по-дълъг от земния. " Пърсивиърънс " е пет пъти по-бърз от " Кюриосити " - другият уред на НАСА, който към момента е деен на повърхността на Червената планета.

Машината кацна на 18 февруари в кратера Дезеро, където учените считат, че преди 3 и половина милиарда години е имало надълбоко езеро. Целта на " Пърсивиърънс " е да вземе скални проби, които да бъдат донесени на Земята от последваща задача, по график през 30-те години на този век, с цел да бъдат търсени следи от античен живот на Марс.

Според оценки на НАСА към този момент роувърът действа безупречно. " Пърсивиърънс " към този момент изпрати на Земята повече от 7000 фотоси.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР