Мърсисайдското дерби между Ливърпул и Евертън трябва да се играе

...
Мърсисайдското дерби между Ливърпул и Евертън трябва да се играе
Коментари Харесай

Кметът на Ливърпул иска дербито да се играе в града

Мърсисайдското дерби сред Ливърпул и Евертън би трябвало да се играе на " Гудисън Парк ", а не на безпристрастен терен. Това съобщи кметът на града Джо Андерсън.

Двубоят, който може да приближи " алените " до първа купа от 30 години, ще е първият за отбора на Юрген Клоп след подновяването на шампионата. Срещата евентуално може и да обезпечи първото място на Ливърпул, в случай че Манчестър Сити загуби от Арсенал няколко дни по-рано.

От полицията показаха терзания за някои от дуелите от Висшата лига, като предложиха те да се играят на неутрални терени. Самият Андерсън преди известно време съобщи, че не е добра концепция сезонът да се рестартира, защото почитателите няма да стоят надалеч от стадионите. Кметът обаче промени мнението си.

Joe Anderson, the mayor of Liverpool, would now be in favour of the Merseyside derby taking place at Everton later this month.
— ITV Football (@itvfootball) June 7, 2020
" Намираме се на по-добро място спрямо това преди четири седмици. Успяхме да разбираем за какво е толкоз значимо никой да не се събира към стадионите. От тогава имахме опция да беседваме с почитатели, а клубовете си свършиха работата и разпространиха известието, че последователите би трябвало да стоят надалеч.

При тези условия не възразяваме мачовете да се играят ан клубните игрища - дербито на " Гудисън ", а мачовете на Ливърпул на " Анфийлд ", съобщи Андерсън.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР