Марсилия се наложи с 1:0 над ПАОК в Солун и

...
Марсилия се наложи с 1:0 над ПАОК в Солун и
Коментари Харесай

Марсилия спечели и реванша с ПАОК

Марсилия се наложи с 1:0 над ПАОК в Солун и откри място измежду полуфиналистите в Лигата на конференциите. Димитрий Пайе вкара единствения гол на " Тумба " в 34-ата минута. Френският гранд продължава напред с общ резултат 3:1, а идващият противник на отбора на Хорхе Сампаоли ще е Фейенорд.

Марсилия беше по-добрият тим на " Велодром ", само че завоюва единствено с 2:1, което беше причина за непредвидим реванш в Солун. Сампаоли заложи в предни позиции на Седрик Бакамбу и Димитри Пайе, а за домакините на върха на офанзивата стартира Чуба Акпом, подпомаган от Диего Бисесвар и Андрия Живкович.

Ясмин Куртич сподели желанията на ПАОК да стигне до ранен гол, само че ударът му мина настрана от вратата. Сериозен пропуск направи и Теохарис Цингарас. Гостите несъмнено бяха стъписани и допускаха много неточности при разиграването на топката, само че последователно се успокоиха и на собствен ред проведоха няколко положителни офанзиви.

В 13-ата минута Пайе опита техничен изстрел към далечния ъгъл, само че топката излезе в навън. В средата на полувремето Стив Манданда позволи груба неточност и Куртич незабавно опитва да вкара гол от към 40 метра, само че трансферира вратата. Малко по-късно Марсилия излезе напред. Рожденикът Матео Гендузи сложи началото на отлична контра и подаде на Пайе, който опъна мрежата.

Веднага след гола ПАОК се хвърли да изравнява и можеше да го направи още до почивката. В 41-ата минута Манданда избави удар на Лирацис, а секунди преди почивката опитният пазач се оправи и с шут от воле на Акпом.

В началото на второто полувреме атрактивно осъществяване на Бакамбу едвам не докара до втори гол за Марсилия. ПАОК пресираше високо, само че по този начин осатвяше свободни пространства за контрите на французите. Играчите на Сампаоли направляваха събитията на терена и не се виждаше по какъв начин ПАОК може да върне интригата.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР