Марсилия победи с 2:1 Реймс в мач от 28-ия кръг

...
Марсилия победи с 2:1 Реймс в мач от 28-ия кръг
Коментари Харесай

Марсилия обърна Реймс и скъси дистанцията до ПСЖ

Марсилия победи с 2:1 Реймс в мач от 28-ия кръг на Лига 1. Така Марсилия съкрати дистанцията до водача във френския шампионат ПСЖ на седем точки, откакто парижани изгубиха с 0:2 от Рен по-рано.

Още в 3-ата минута Фоларин Балогън доближи до подаване на границата на пеналтерията и нанесе мощен удар под напречната греда. Отлично обаче се намеси стражът на Марсилия, който избави. 

В 11-ата минута Самуел Жиго от състава на гостите стреля от воле в левия ъгъл, само че бе отхвърлен от вратаря Йехван Диуф, който резервира нулевото тъждество. 

Две минути по-късно Фоларин Балогън бе открит в наказателното поле на Марсилия. Нападателят шутира в десния ъгъл на вратата и не остави шансове на Пау Лопес да се намеси. 

Отговорът на гостите не се забави. В 16-ата минута Алексис Санчес извърши ужасно директен свободен удар като топката срещна гредата и се озова в мрежата на Реймс. 

Отново Санчес бе прецизен в 29-ата минута на срещата, с цел да реализира цялостния поврат. Любопитното бе, че попадението пристигна след пас на стража Пау Лопес, който записа асистенция на името си. Санчес пък приключи по страховит метод. 

В 58-ата минута маршал Мунеци от домакините бе покрай това да изравни. Той получи центриране и стреля с глава, а топката срещна десния непряк дирек и излезе. Четири минути по-късно и Алексис Флипс нанесе мощен удар от ръба на наказателното поле, само че стражът на Марсилия още веднъж блесна с интервенция. 

Жордан Верету стреля от границата на пеналтерията в 84-ата минута, само че не уцели по никакъв начин добре топката и я прати надалеч от вратата на Реймс. 

В продълженията на срещата Балогън бе изведен на страхотна позиция. Той даже съумя да финтира стража на Марсилия, само че по-късно нацели гредата и пропусна невероятна опция да изравни и да донесе точка на отбора си.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР