Марсилия победи Панатинайкос с 2:1 на Велодром“ в мач-реванш от

...
Марсилия победи Панатинайкос с 2:1 на Велодром“ в мач-реванш от
Коментари Харесай

Панатинайкос елиминира Марсилия в уникален трилър, завършил с дузпи

Марсилия победи Панатинайкос с 2:1 на „ Велодром “ в мач-реванш от третия квалификационен кръг в Шампионска лига. ПАО обаче имаше задатък от 1:0 след първия дуел, тъй че се стигна до продължения, а оттова и дузпи. В последна сметка гръцкият исполин отстрани ОМ с 5:3 след наказателните удари.

За французите на два път вкара Пиер-Емерик Обамеянг, а за гърците Фотис Йоанидис.

Още след 120 секунди игра Сар изведе Обамеянг, който се оказа очи в очи с Алберто Бриньоли и не сбърка за 1:0.

Обамеянг излезе на чиста позиция и стреля от границата на наказателното поле на Панатинайкос и в осмата минута, само че този път италианският пазач отрази самоуверено.

След към 20 минути Ндиайе мина през няколко бранители на Панатинайкос и шутира, само че Бриньоли още веднъж впечатли с реакция.

Преди да е изтекла първата минута от добавеното време на първата част Джонатан Клос центрира в наказателното на гърците, където Обамеянг съумя да засече за 2:0.

Габонското острие на Олимпик Марсилия съумя да оформи своя хеттрик в 53-ата минута, само че попадението не бе зачетено поради засада.

След центриране от ъглов удар в наказателното поле на „ фокейците “ в 78-ата минута, бранителят Тин Йедвай се извиси над всички и насочи изстрел с глава, който обаче бе отразен от испанеца Пау Лопес.

Даниел Мансини се оправи с двама бранители на домакините в 85-ата минута и стреля от границата на наказателното поле, само че Лопес още веднъж внимаваше.

В осмата минута от добавеното време на мача и след обзор с ВАР „ детелините “ получиха дузпа. Фотис Йоанидис се нае с осъществяването в сериозния миг и прати мача в продължения.

Едно попадение на Гендузи бе анулирано и в 112-ата минута, след което двата тима взеха решение да не рискуват и оставиха всичко на рулетката на дузпите.

Гендузи бе грешникът за Марсилия от 11-те метра, а Верету, Сар и Витиня вкараха. За Панатинайкос осъществиха всички: Йоанидис, Бернард, Клейнхейслер, Паласиос и Младенович, който прати отбора в плейофите.

Други резултати от Шампионска лига:

Макаби Хайфа – Слован Братислава 3:1

Бачка Топола – Брага 1:4

Щурм Грац – ПСВ Айндховен 1:3

Сервет – Рейнджърс 1:1

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР