Марсилия. Един човек бе убит и друг сериозно ранен в

...
Марсилия. Един човек бе убит и друг сериозно ранен в
Коментари Харесай

AFP: Френските власти се въздържат от коментар за характера на инцидента в Марсилия

Марсилия. Един човек бе погубен и различен съществено ранен в южния френски пристанищен град Марсилия в понеделник, откакто автомобил се вряза в група хора на две разнообразни автобусни спирки, предава AFP, като се базира на полицейски източници, които разясняват, че обвиненият лидер на транспортното средство е задържан.
Инцидентът се е случил към девет часа сутринта (местно време), когато автомобил марка „ Рено “ се е блъснал с висока скорост в автобусна спирка в 13-ти регион на града, ранявайки тежко един човек. След това лидерът на транспортното средство се е насочил към друга спирка на градския превоз в 11-ти регион, убивайки един човек.
Жулиен Равие, кмет на на 11-ти и 12-ти регион, съобщи пред телевизионния канал BFMTV, че жертвата е жена на 40-годишна възраст. По данни на източници от полицията водачът е мъж на възраст към 35 година, който не е от Марсилия. Според други източници в случая е взел участие ван, а не автомобил.
Към момента френските управляващи не разясняват дали случаят се третира като терористична офанзива.
BFMTV заяви, че един минувач е забелязал регистрационния номер на автомобила – информация, която полицията е употребила, с цел да наблюдава лидера до региона на остарялото пристанище, където обвиненият е задържан.
Полицията отдели региона на пристанището и прикани жителите да заобикалят придвижване в квартала, който е известен измежду туристите.
Инцидентът се случва на фона на общоевропейското търсене на водача на микробуса, с който бе осъществен терористичния атентат в Барселона.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР