Маршрути за трафик на мигранти през България се рекламират и

...
Маршрути за трафик на мигранти през България се рекламират и
Коментари Харесай

Маршрути за трафик на мигранти през България се рекламират в социалните мрежи

Маршрути за трафик на мигранти през България се популяризират и разискват в специфични групи в обществените мрежи. Във Facebook и Телеграм мигранти разгласяват видеоклипове от разнообразни точки по техния маршрут и предлагат услугите на избрани каналджии, предава Българска национална телевизия.

С помощта на преводач от арабски екип на Българска национална телевизия научава каква още информация си обменят участниците в няколко канала през последната седмица на август.

" Под управлението на лидера Абу Аббуд, царя на горите, горите на България. Слава на Бога, в този момент ние стигнахме второто товарене ", споделя мъж в клип в обществените мрежи.

Десетки клипове в канал в Телеграм популяризират активността на разнообразни хора, които настояват, че могат да уредят прекосяването на българската граница. В групите се разгласява и съответна информация за маршрутите.

" След като от дълго време бе прекратена поддръжката за маршрута през Гърция, взехме решение дефинитивно да спрем да работим по него и да се концентрираме единствено върху маршрута България/Сърбия. Разбира се – заради няколко аргументи, най-важни от които са високият % на прекосяване по маршрута България..., както и че цената е ниска спрямо маршрута през Гърция и групите бързо стигат в София и оттова – в Сърбия ", написа в пост.

Публикуват се клипове от разнообразни точки на маршрута. Виждат се хора в гористи местности, пакети с самун от българска марка, фрагменти от квартири и от пътувания с коли и рейсове.

" Пристигнахме в София живи и здрави. Слава Богу, проследихме точките една по една и пристигнахме живи и здрави ", споделя различен мъж във видео.

" Ето, момчетата от групата са в рейса, посоката е Белград, в случай че е рекъл Бог ", се вижда от друго видео.

В гласови известия се декларира, че няма по какъв начин да се даде 100% гаранция за сполучливото прекосяване на пътя. Препоръчва се мигрантите да съблюдават напътствията, които им се дават:

" Казват, стягане по границите, стреляли по хора, или насъсквали кучета, няма такова нещо – това с кучетата от дълго време го изоставиха изцяло. Нещата са естествени и вървят. Всеки, който ти каже има стягане по българската граница, кажи му в очите, че е измамник. Накарай го да ти даде доказателство, че има стягане ".

" Днес турският напън е подобен, че пътят през Истанбул е към този момент по-труден от прекосяването на границите и пешеходните преходи по българска територия... маршрута през България процентът на прекосяване, както загатнах, е 70-80%, че и 90%, популярност на Бог, Господаря на световете, и който замине, не се връща ".

Според специалистите е изцяло допустимо мигрантският напън да продължи да се усилва. Една от аргументите е обстановката в Турция и изборите, които ще се проведат следващата година там.

" Никой не бяга от хубаво. Не е загадка, че има доста групи, мрежи, каналджии. Те се намират в Турция и в България и бих споделил даже и на територията на Сирия, където ръководят там турската власт ", сподели Мохамед Халаф - публицист и академични учител.

Експертите споделят, че България не е крайната точка на мигрантите, а единствено част от пътя.

" Това е проведен канал, който не е надалеч от разнообразни разследващи служби в разнообразни други страни прилежащи. Те не могат да минават по този начин границата, без да имат съгласуваност, съдействие и логистика от България. Тук става въпрос за доста пари ", споделя Мохамед Халаф.

Над 10 000 $ е евентуалната сума, която заплаща единствено един човек, с цел да бъде превозен незаконно до мечтаната от него дестинация, твърди още журналистът.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР